Video Bļugera tēvs: Teodora vārds tiks iegravēts uz Stenlija kausa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera tēvs Valentīns Bļugers, kurš ir Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes loceklis, portālam "Sportacentrs.com" apstiprinājis, ka Bļugera vārds ir to sarakstā, kas tiks iegravēti uz Stenlija kausa.

Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" vienība otrdien pirmo reizi vēsturē izcīnīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu. 

Finālsērijas piektajā spēlē "Golden Knights" savā laukumā pretinieci Floridas "Panthers" sagrāva ar 9:3 (2:0, 4:1, 3:2), sērijā svinot panākumu 4-1, bet Bļugers laukumā neizgāja.

Lai hokejista vārds tiktu iegravēts uz kausa, viņam jāpiedalās vismaz pusē no regulārā čempionāta spēlēm čempionu sastāvā vai jādodas laukumā fināla sērijā. Bļugers neizpildīja nevienu no šiem kritērijiem. 

Bet Valentīns Bļugers atklāja, ka viņa dēla vārds uz Stenlija kausa tiks iegravēts. "Visi var nomierināties - viņa vārds būs uz kausa," "Sportacentrs.com" sacīja Valentīns Bļugers. "Teodors tagad ir oficiāli saucams par Stenlija kausa čempionu."

Bļugers marta sākuma tika aizmainīts no Pitsburgas "Penguins" uz "Golden Knights". Regulārajā čempionātā viņš 18 spēlēs iekrāja sešus punktus (2+4).

Savukārt "play-off" turnīrā 28 gadus vecais Bļugers piedalījās sešās spēlēs un atzīmējās ar diviem punktiem (1+1). Četras spēles viņš aizvadīja Rietumu konferences finālā pret Dalasas "Stars".

Valentīns Bļugers pieļāva, ka Stenlija kauss šovasar varētu atceļot arī uz Latviju. 

Bļugers kļuvis par otro Latvijas hokejistu, kura pārstāvētā komanda izcīnījusi Stenlija kausu. 1996. gadā par NHL čempionu Kolorādo "Avalanche" sastāvā kļuva aizsargs Sandis Ozoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu