Video Kara atbalstītāja zaudē iespēju piedalīties Eiropas čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Krievijas Paukošanas federācija paziņoja, ka jūnijā Bulgārijā notiekošajā Eiropas čempionātā (EČ) sešiem Krievijas sportistiem būs atļauts piedalīties kā neitrāliem atlētiem, startējot zem neitrāla karoga.

Plovdivā gaidāmajā čempionātā no agresorvalsts dalībnieku sarakstā atradās Artjoms Sarkisjans, Jana Bekmurzova, Poļina Hartdinova, Oļena Lisina, Anna Smirnova un Valērija Kobzeva, no kurām pēdējā vairākkārt sociālajos tīklos izrādījusi patiku par Krievijas kara atbalsta ierakstiem, kuros ietverti simboli Z un V.

Z un V burti ir Krievijas armijas simboli karā Ukrainā. 

Ukrainas Sporta ministrija apsūdzēja Kobzevu vadlīniju pārkāpšanā, kas ļauj sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās kā neitrāliem dalībniekiem.

Organizatoru dalībnieku sarakstā Kobzevas vārds vairs neparādās, vēsta "Inside The Games". 

Sākotnēji EČ bija paredzēts Eiropas spēļu laikā, taču organizatori neļāva startēt sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas. Tāpēc Starptautiskā Paukošanas federācija (FIE) nolēma, ka Eiropas spēļu individuālajām sacensībām tiks atņemts EČ statuss un reitinga punkti, kas ietekmē olimpisko kvalifikāciju.

Sportisti saņem reitinga punktus par komandu sacensībām un saglabā arī EČ statusu.

FIE ārkārtas kongresā marta sākumā balsojumā par atļauju Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensībās lēmums tika pieņemts ar 89 balsīm par un 46 balsīm pret, kas ir laicīgi, lai abu agresorvalstu sportisti varētu sākt dalību 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Ukraina un iepriekš arī citas valstis ir piedraudējušas ar Parīzes spēļu boikotu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu