Foto un video Vētra: Esmu lepns par spēlētājām

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sieviešu basketbola izlases uzvara pār Spāniju ceturtdien Eiropas čempionāta finālturnīrā Telavivā nav slikts sacensību sākums, pēcspēles preses konferencē teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

Latvija pieveica Spāniju ar 67:63 (17:15, 20:13, 18:19, 12:16), svinot pirmo uzvaru sešās savstarpējās cīņās Eiropas meistarsacīkšu finālturnīros.

"Pirmām kārtām gribu apsveikt savas komandas spēlētājas par lielisku spēli. Viņas pieveica labu komandu ar izcilām spēlētājām. Pat ja metieni ne vienmēr bija precīzi, mēs palikām cīņā par uzvaru ar aizsardzību un citām darbībām," preses konferencē teica Vētra.

"Mēs pieļāvām maz kļūdu, esmu lepns par spēlētājām, un tas nav slikts sākums," viņš piebilda.

Treneris skaidroja, ka šajā spēlē Latvijas basketbolistes neizjuta nekādu spiedienu, un viņš pirms mača teica spēlētājām, ka šajā spēlē komanda neko nevar zaudēt. Tikai iegūt.

Viņš apliecināja, ka komanda ir labi sagatavojusies turnīram, ir lieliskā fiziskā formā, un vienība bija gatava izturēt spiedienu gan psiholoģiski, gan fiziski.

Jau lūkojoties uz piektdienas cīņu ar Grieķiju, Vētra bilda, ka otrajā sacensību dienā spiediens parasti ir mazāks.

"Šāda uzvara dos meitenēm papildu pārliecību par savām spējām, un viņas ir profesionāles, kuras zina, kā ar spiedienu tikt galā," teica treneris.

"Mēs šodien parādījām, ka esam gatavi turnīram, iesim laukumā un spēlētājas kopā ar treneriem cīnīsimies," sola Vētra.

A grupas pirmajā mačā Melnkalne ar 74:69 (18:23, 23:11, 19:15, 14:20) pārspēja Grieķiju.

Latvietes 16.jūnijā sacentīsies ar Grieķijas un 18. jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25. jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlē Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Vieta olimpiskajās spēlēs kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021. gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Tikmēr bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu