Latvijas basketbolistes Eiropas čempionātu turpina ar cīņu pret Grieķiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketboliste Anete Šteinberga
Latvijas basketboliste Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien Izraēlas pilsētā Telavivā aizvadīs Eiropas čempionāta finālturnīra spēli ar Grieķiju.

A grupas spēle Telavivā sāksies plkst.18.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam TV6.

Vēl šajā grupā plkst.20.45 tiksies Spānija ar Melnkalni.

Pirmajā spēļu dienā Latvija ar 67:63 pārspēja Spāniju, bet Melnkalne ar 74:69 - Grieķiju.

B grupā Telavivā plkst.12.15 spēlēs Čehija un Beļģija, bet plkst.15.30 - Itālija un Izraēla.

C grupā Ļubļanā plkst.15 tiksies Francija ar Lielbritāniju, bet plkst.18 - Slovēnija ar Vāciju.

D grupā Ļubļanā plkst.12.15 sacentīsies Ungārija ar Turciju un plkst.20.45 - Slovākija ar Serbiju.

Latvijas un Grieķijas basketbolistes Eiropas čempionāta finālturnīros tikušās trīsreiz, 2005.gadā Bursā (76:47) un 2009.gadā Liepājā pagarinājumā (70:68) uzvarot Latvijai, bet 2011.gadā Katovicē - Grieķijai (67:57).

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās desmito reizi. Līdz šim labākais sasniegums ir ceturtā vieta 2007.gadā, kas bija arī ceļazīme uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Vēl četras reizes Latvijas komanda ir spēlējusi ceturtdaļfinālā. 2005. un 2017.gadā tika izcīnīta sestā vieta.

Grieķijas izlase 2017.gadā izcīnīja ceturto, bet 2009.gadā Latvijā - piekto vietu. Iepriekšējā čempionātā 2021.gadā Grieķija ierindojās 16.vietā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas komanda pārbaudes turnīrā Stambulā ar 51:75 zaudēja Turcijas komandai, bet ar 83:67 pārspēja Čehijas vienību un ar 74:64 Vācijas izlasi. Rīgā "Rozā lentītes spēlē" tika pārspēta Slovākijas izlase (74:61), dienu vēlāk tika zaudēts ar 51:56, bet sagatavošanās tika noslēgta ar divām uzvarām pār Dienvidkoreju (82:60 un 76:50).

Grupas turnīra noslēgumā latvietes 18.jūnijā sacentīsies ar Melnkalnes izlasi.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlē Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Vieta olimpiskajās spēlēs kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Tikmēr bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

Latvijas valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā:

Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Ketija Vihmane (Zārluī "Royals", Vācija), Karlīne Pilābere (Pati "Alma", Itālija), Aija Jurjāne, Ieva Pulvere (abas - Stambulas "Galatasaray", Turcija), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone, Marta Miščenko, Kate Vilka, Vanesa Jasa (visas - "TTT Rīga"), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus Segafredo", Itālija).

Grieķijas izlases sastāvs:

Anna Stamolampru, Eleanna Kristinaki, Joanna Diela, Zafeirenija Karlafti, Evdokija Stamati (visas - Pirejas "Olympiakos"), Eleni Bosgana (Stenfords Universitāte, NCAA), Dionīsija Aleksandri, Pinelopi Pavlopulu, Aikaterina Sotiriu (visas - Atēnu "Panathinaikos"), Elena Cineke (Lielpolijas Gožovas AZS, Polija), Artemisa Spanu (Buržas "Tango", Francija), Mariella Fasula (Salamankas "Perfumerias Avenida").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu