Medaļām bagātā Spānijas basketboliste Torensa: Latvija uzvarēja pelnīti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Spānijas basketboliste Alba Torensa
Spānijas basketboliste Alba Torensa Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas ceturtdien Eiropas čempionāta ievadā uzveica vienu no turnīra galvenajām favorītēm Spāniju, uzvaru šajā duelī bija pelnījusi, uzskata pretinieču komandas zvaigzne Alba Torensa.

Latvijas basketbolistes tituliem bagāto Spānijas izlasi uzveica ar rezultātu 67:63. Līdz šim mūsu dāmām nebija izdevies pārspēt spānietes, izņemot vienīgi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē 1998. gadā.

Spānijas labā ar 13 gūtiem punktiem izcēlās Alba Torensa, kura karjerā izcīnījusi kaudzi ar medaļām - Eiropas čempionātos divas zelta un divas bronzas, Pasaules kausā divas bronzas un vienu sudraba, kā arī sudrabu 2016. gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Apsveicu Latviju - pelnīta uzvara. Nav viegli dalīties pārdomās par spēli, kas nupat noslēgusies. Protams, ka nenospēlējām labi. Mēs daudz ko varam uzlabot. Un mēs apzināmies, ka varam spēlēt labāk," preses konferencē teica Torensa.

Arī komandas galvenais treneris Migels Mendess atzina, ka Latvija pelnīti izcīnījusi uzvaru.

"Apsveicu Latvijas komandu, kas nospēlēja labāk nekā mēs un pelnīti uzvarēja. Mums jāuzlabo mūsu spēles līmenis," sacīja Spānijas izlases stūrmanis, kurš vēlas precīzākas darbības uzbrukumu noslēgumā un labāku aizsardzību.

Skatītāju tribīnēs Latvijai bija lielāks līdzjutēju atbalsts nekā Spānijai. Torensa uzskata, ka tas nebija izšķirošs faktors.

"Nedomāju, ka tas mūs ietekmēja. Drīzāk mēs pašas sevi iespaidojām. Tomēr uzskatu, ka Latvija šodien nospēlēja labāk par mums. Mēs noteikti uzlabosim savu spēli."

Latvijas izlase turnīra turpinājumā piektdien plkst. 18.15 spēkosies ar Grieķiju, kas ceturtdien pirmajā mačā atzina Melnkalnes pārākumu.

Savukārt svētdien mūsu dāmām plkst. 12.15 paredzēts duelis ar Melnkalni.

Apakšgrupas labākā komanda uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā jeb labāko astoņniekā, savukārt otrās un trešās vietas ieguvējas piedalīsies "play-off" kārtā, kur notiks cīņa par iekļūšanu Top 8.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 16 komandas. Iepriekšējā turnīrā, kas risinājās 2021. gadā, Serbija finālā uzveica Franciju un cīņā par bronzu Beļģija pārspēja Baltkrieviju. Spānija ceturtdaļfinālā zaudēja Serbijai.

Agresoru valstis Krievija un Baltkrievija, kas veic militāru uzbrukumu Ukrainai, šogad turnīrā nepiedalās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu