Foto Sesks un Francis vadībā pēc pirmajiem ātrumposmiem ERC ceturtajā posmā Liepājā

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pēc pirmajiem pieciem ātrumposmiem FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) ceturtajā posmā Liepājā atrodas pirmajā pozīcijā.

Sestdien tika aizvadīti pieci no paredzētajiem sešiem ātrumposmiem, jo otrais tika atcelts drošības apsvērumu dēļ.

Latvijas ekipāža bija ātrākā pirmajos četros ātrumposmos. Savukārt dienas pēdējā ātrumposmā, kas norisinājās Liepājas ielās un lietainos laikapstākļos, Seskam un Francim padevās vien 12.labākais laiks, taču tas neliedza saglabāt pirmo vietu kopvērtējumā.

Pēc pieciem ātrumposmiem un kvalifikācijas Latvijas ekipāža kopvērtējumā iekrājusi 28,3 sekundes lielu pārsvaru pār Jaunzēlandes pilotu Haidenu Pedonu, bet lbāko trijnieku noslēdz norvēģis Madss Estbergs, kura ekipāža atpaliek no līderiem 36,6 sekundes.

Svētdien paredzēti vēl četri ātrumposmi.

Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu, bet Polijā kļuva par uzvarētāju.

Pēc trim posmiem Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ar 48 punktiem ieņem otro vietu kopvērtējumā. Līderis ar 85 punktiem ir Pedons, bet 48 punktus sakrājis arī Estbergs.

FIA Eiropas rallija čempionāta ceturtā posma "Tet Rally Liepāja" ātrumposmi no 17. līdz 18.jūnijam norisinā Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā, Liepājā, kā arī Dienvidkurzemes novadā.

Šajā sezonā liepājnieku ekipāža startē ar "Škoda Fabia RS Rally2" braucamo.

Šosezon Eiropas čempionātā plānoti astoņi posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu