Foto Latvijas basketbolistes dramatiskā galotnē piekāpjas Melnkalnei

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Telavivā Eiropas čempionāta finālturnīrā zaudēja Melnkalnei, un Latvijas iespējas cīnīties izslēgšanas spēlēs būs atkarīgas no Grieķijas - Spānijas dueļa.

Latvija zaudēja Melnkalnei ar 58:61 (16:12, 14:12, 10:21, 18:16).

Latvijas izlasē 23 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Anete Šteinberga, 15 punktus guva Kitija Laksa, bet no pārējām basketbolistēm neviena neguva vairāk par pieciem punktiem.

Pretiniecēm izcilu spēli aizvadīja Nataša Maka, gūstot 20 punktus un izcīnot 20 atlēkušās bumbas. 11 punktus guva Jeļena Vučetiča, bet desmit - Božica Mujoviča'.

Melnkalnietes labāk cīnījās par atlēkušajām bumbām (43:29), bet vairāk kļūdījās (18:11).

Latvija izslēgšanas spēlēs vēl var iekļūt, ja Grieķija pārspēj Spāniju.

Melnkalne izcīnījusi divus panākumus trijās cīņās un jau iekļuvusi "play-off" turnīrā. Trijās spēlēs viena uzvara ir Latvijai, divās - Grieķijai un Spānijai.

Pirmās grozu guva melnkalnietes, pēc spēlētām pusotrām minūtēm Milicai Jovanovičai panākot 2:0. Nākamajā uzbrukumā tālmetienu trāpīja Kitija Laksa (3:2).

Pēc 5:6 divus tālmetienus trāpīja Ieva Pulvere un Kate Vilka, panākot 11:6, bet pēc precīza Aleksas Gulbes divpunktu metiena sasniedza lielāko pārsvaru pirmajās desmit minūtēs - 16:7. Ceturtdaļas beigās melnkalnietes par pieciem punktiem samazināja atpalicību rezultātā.

Pēc otrajā ceturtdaļā Sofijas Živaljevičas gūtiem diviem punktiem Melnkalne pietuvojās līdz 14:16.

Līdzīgā cīņā puslaiku ar 30:24 pēc Laksas un Anetes Šteinbergas tālmetieniem savā labā noslēdza Latvija.

Pēc Laksas divpunktu metiena otrā puslaika sākumā tika panākta vadība ar 32:24. Tomēr pēc tam, līderes lomu uzbrukumā uzņemoties Natašai Makai, kura ceturtdaļā guva astoņus punktus, bet divus tālmetienus iemetot Jeļena Vučetiča, Melnkalne izvirzījās vadībā ar 45:38.

Šteinbergai iemetot divus soda metienus, pēdējā ceturtdaļa tika sagaidīta ar rezultātu 40:45.

Pēdējā ceturtdaļā pēc Paulas Strautmanes tālmetiena izdevās pietuvoties līdz 45:47, taču tūlīt Božica Mujoviča iemeta trīspunktu metienu, un melnkalnietes cīņas turpinājumā saglabāja vismaz piecu punktu pārsvaru līdz brīdim, kad minūti un 36 sekundes līdz mača beigām tālmetienu iemeta Laksa, panākot 56:59.

Pēdējā Melnkalnes uzbrukumā Latvija nepārkāpa noteikumus, Laksa nebija tālu no bumbas pārķeršanas, taču, kaut arī Melnkalnes uzbrukums palika bez gūtiem punktiem, atbildes uzbrukumam latvietēm palika vien 2,1 sekunde.

Tāls Šteinbergas tālmetiens mērķi nesasniedza.

Pēc Latvijas - Melnkalnes cīņas Telavivā notiks divas B grupas spēles, kurās plkst. 15.15 Beļģija cīnīsies ar Itāliju, bet plkst. 18 Čehija spēlēs pret Izraēlu. Dienas pēdējā mačā plkst. 20.45 laukumā dosies Spānija un Grieķija.

Ļubļanā plkst. 13.15 Vācija spēlēs ar Lielbritāniju, plkst. 16 Ungārija spēkosies ar Serbiju, plkst. 19 Slovēnija aizvadīs maču ar Franciju, bet dienas pēdējā spēlē plkst. 21.45 tiksies Turcija un Slovākija.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25. jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlē Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021. gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

Latvijas valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā: Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Ketija Vihmane (Zārluī "Royals", Vācija), Karlīne Pilābere (Pati "Alma", Itālija), Aija Jurjāne, Ieva Pulvere (abas - Stambulas "Galatasaray", Turcija), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone, Marta Miščenko, Kate Vilka, Vanesa Jasa (visas - "TTT Rīga"), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus Segafredo", Itālija).

Melnkalnes izlases sastāvs: Nataša Maka (Ļubļinas AZS UMCS, Polija), Bojana Kovačeviča (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Sofija Živaljeviča (Gdiņas "Arka", Polija), Jovana Pašiča ("ASA Jerusalem", Izraēla), Zorana Radoniča, Dragana Živkoviča, Maja Bigoviča, Ksenija Ščepanoviča, Marija Levkoviča (visas - Podgoricas "Budučnost", Melnkalne), Božica Mujoviča (Banska Bistricas "Slavia", Slovākija), Jeļena Vučetiča (Brenas "Royal Castors", Beļģija), Miliča Jovanoviča (Miškolcas DVTK, Ungārija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu