Foto un video Šteinberga: Ienīstu situācijas, kad esam atkarīgas no konkurenšu spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājai Anetei Šteinbergai nepatīk savas komandas likteni atstāt citu komandu rokās, svētdien preses konferencē Telavivā pēc Latvijas valstsvienības zaudējuma Melnkalnei Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē pauda basketboliste.

Latvija zaudēja Melnkalnei ar 58:61 (16:12, 14:12, 10:21, 18:16).

Latvijas vienība sacensības var turpināt vienīgi tad, ja A grupas pēdējā spēlē plkst.20.45 Grieķija uzvar Spāniju.

Melnkalne izcīnījusi divus panākumus trijās cīņās un jau iekļuvusi "play-off" turnīrā. Trijās spēlēs viena uzvara ir Latvijai, divās - Grieķijai un Spānijai.

"Liela vilšanās. Izšķiroša bija neveiksmīgi aizvadītā trešā ceturtdaļa un tas, ka ļāvām pretiniecēm izcīnīt bumbas pie mūsu groza," pēc cīņas teica Šteinberga.

"Ienīstu situācijas, kad esam atkarīgas no tā, kā nospēlēs konkurentes, bet tagad vienīgā cerība ir, ka mums palīdzēs mana komanda biedrene klubā Artemisa Spanu un visa Grieķijas izlase," bilda Latvijas izlases centra spēlētāja.

"Tāds ir sports - pēc pirmās spēles mums bija labas perspektīvas čempionātā, bet šodien esam tuvu tam, ka turnīrs jau ir beidzies," pēc cīņas teica Latvijas izlases galvenais treneris Gundars Vētra.

Viņš uzsvēra, ka šodienas spēlē bija pārāk daudz kļūdu lēmumos un metienu izvēlē, otro maču pēc kārtas slikti tika aizvadīta trešā ceturtdaļa, kā arī pretiniecēm tika ļauts izcīnīt bumbas pie Latvijas izlases groza un tikt pie neitrālajām bumbām.

"Nešaubos, ka spēlētājas atdeva visus spēkus cīņai, bet izšķirošajos brīžos kaut kā pietrūka," piebilda treneris.

"Bija smaga fiziska cīņa ar spēcīgām pretiniecēm, tomēr spējām kontrolēt spēles gaitu otrajā puslaikā un radīt lielu spiedienu uz Latvijas līderi Kitiju Laksu," par spēli teica Melnkalnes izlases galvenā trenere Jelena Škeroviča, uzteicot Natašas Makas izcīnītās 20 atlēkušās bumbas.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlē Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021. gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu