Šteinberga otra rezultatīvākā EČ pēc grupu turnīra spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketboliste Anete Šteinberga
Latvijas basketboliste Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Anete Šteinberga Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc aizvadītajām apakšgrupu spēlēm ir otra rezultatīvākā.

Latvijas izlases līdere trīs grupas spēlēs vidēji mačā guva 19,3 punktus, šajā rādītājā turnīrā atpaliekot vien no beļģietes Emmas Mesermanes, kura vidēji spēlē tika pie 22,3 punktiem.

Otra rezultatīvākā Latvijas izlases spēlētāja Kitija Laksa ar vidēji gūtiem 15,7 punktiem ieņem dalītu devīto vietu.

Tikmēr Ieva Pulvere ir trešā labākā asistente turnīrā - latvietes rēķinā vidēji mačā 5,7 rezultatīvas piespēles. Līdere ar desmit rezultatīvām piespēlēm mačā ir beļģiete Žulī Alemāna, bet sešas piespēles ik mačā vidēji atdeva Teja Oblaka no Slovēnijas valstsvienības.

Oblakā ar vidēji 35,6 minūtēm ir bijusi visilgāk laukumā, kamēr Steinbergai mačā vidēji 34,4 minūtes, kas bija ceturtais rādītājs turnīrā.

Vēl Šteinberga ar vidēji mačā izcīnītām astoņām atlēkušajām bumbām zem groziem šajā rādītājā turnīrā ieņem dalītu septīto pozīciju, dalītā devītajā pozīcijā ar 7,7 izcīnītām bumbām ir Aleksa Gulbe, bet līdere ar 11,7 bumbām ir Kristīne Anigve no Lielbritānijas.

Grupu turnīra labākā bloķētāja ar vidēji 3,7 blokiem mačā bija Marija Geliha no Vācijas, kamēr latvietes šajā statistikā starp labākajām nav atrodamas. Savukārt līdere pārtvertajās bumbās ar vidēji četrām spēlē ir Mesermane.

Latvijas izlase ar vidēji 63,3 punktiem bija vien 13. rezultatīvākā vienība no 16 komandām, līderēm šajā rādītājā esot beļģietēm - vidēji mačā gūti 88 punkti.

No spēles Latvijas izlase precīzi meta vien 35,2% gadījumu, kas bija otrs sliktākais rādītājs turnīrā aiz Izraēlas (34,1%). Precīzākās līdz šim bijušas beļģietes ar 51,6% realizāciju.

Tālmetienos Latvijas izlasei 28,4% un 12.pozīcija (līderes beļģietes ar 43,1%), tāpat latvietes ir 12. vietā izcīnītajās bumbās zem groziem, bet trešās labākās kļūdu ziņā - 10,7 vidēji spēlē (līderes ar 8,3 kļūdām spānietes.

Latvijas izlasei Eiropas čempionāts beidzies pēc grupu turnīra mačiem. Latvietes turnīru uzsāka ar uzvaru pār Spānijas izlasi (67:63), bet tad zaudēja Grieķijai (65:73) un Melnkalnei (58:61), nespējot izkļūt no apakšgrupas.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlē Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021. gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu