Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Futbola zvaigzne par pavadīto laiku Krievijā: Tas bija manas dzīves sliktākais periods

Tjagu Silva
Tjagu Silva Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas futbola zvaigzne Tjagu Silva atcerējies savas karjeras sākumposmu, kad viņš pusgadu pavadīja Krievijā. Par pavadīto laiku tur viņam atmiņas nav siltas.

2005. gadā Silva tika nosūtīts īrē no Portugāles augstākās līgas kluba "Porto" otrās komandas uz Maskavas "Dinamo", kur vienubrīd viņš juties ļoti slikti. Atklājies, ka Silva saslimis ar tuberkulozi.

"Tā kā tas bija tik nopietni attīstījies, ārsti uzskatīja, ka man būtu labāk palikt slimnīcā. Krievu ārsti gribēja man izoperēt plaušas, taču tādā gadījumā diezgan droši, ka es vairs nevarētu spēlēt futbolu. Tas bija ļoti grūts laiks," intervijā, kas publicēta Anglijas premjerlīgas vienības Londonas "Chelsea" mājaslapā, sacīja Silva.

Tomēr Silva nolēma uzklausīt sev tuvos cilvēkus un atrada risinājumu, kas viņam palīdzēja turpināt futbolista karjeru. "Mans advokāts sakārtoja lietas, lai es varētu pamest Krievijas slimnīcu un turpināt ārstēties Portugālē. Tas man bija ļoti svarīgi," sacīja pieredzējušais centra aizsargs.

Silvas ārstēšanās Portugālē ilga trīs mēnešus, pēc kuras viņš varēja atgriezties futbola laukumā.

"Krievijā pavadīju sešus mēnešus. Tas bija sliktākais laiks manā dzīvē. Es nezināju, vai varēšu atkal spēlēt futbolu. Es par to sapņoju, bet nezināju, vai varēšu atgriezties laukumā," turpināja Silva.

Pēc Krievijā pavadītā laika Silva uz vairākiem gadiem atgriezās dzimtenē, kur spēlēja "Fluminense" komandā. 2009. gadā viņš pārcēlās uz "AC Milan", kur kļuva par vienu no labākajiem aizsargiem pasaulē.

Vēlāk viņš pievienojās Francijas futbola flagmanim Parīzes "Saint-Germain", kurā pavadīja astoņus gadus. Kopš 2020. gada Silva pārstāv "Chelsea". 

Brazīlijas izlases sastāvā Silva laukumā devies 113 spēlēs. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu