Video Latvijas pretiniece Melnkalne iekļūst EČ ceturtdaļfinālā, Grieķija izstājas no tālākas cīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Melnkalnes basketboliste Nataša Maka
Melnkalnes basketboliste Nataša Maka Foto: FIBA.com

Čehijas un Melnkalnes sieviešu basketbola izlases pirmdien Telavivā Eiropas čempionāta finālturnīrā nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Čehietes cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar rezultātu 79:76 (22:22, 19:20, 20:19, 18:15) uzvarēja Grieķiju.

Petra Holesinska ar 19 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija rezultatīvākā Čehijas vienībā, Veronika Šipova izcēlās ar 15 punktiem, bet Natālija Stupalova pievienoja desmit punktus.

Grieķijas izlasē Mariella Fasula, pavadot laukumā visas 40 minūtes, guva 26 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, kamēr Artemisa Spanu guva 22 punktus, abām basketbolistēm kopā sakrājot vairāk nekā pusi no visiem komandas punktiem.

Uzvarētāja ceturtdaļfinālā stāsies pretī Ungārijai.

Savukārt Melnkalne ar rezultātu 63:49 (22:8, 13:14, 13:9, 15:18) pārspēja Itāliju.

Melnkalnes panākumu ar 17 punktiem sekmēja Miliča Jovanoviča, Bojana Kovačeviča tika pie 15 punktiem un Nataša Maka izcēlās ar 13 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

Itālijas izlasē tikai Olbisa Andrē spēja gūt desmit punktus, kamēr otra rezultatīvākā spēlētāja bija Mariella Santuči, kura guva astoņus punktus un sakrāja tikpat bumbas zem groziem.

Melnkalnes basketbolistes ceturtdaļfinālā spēkosies ar Franciju.

Otrdien vēl cīņā par vienu ceturtdaļfinālā tiksies Vācija un Slovākija, bet pēdējo ceļazīmi uz iekļūšanu labāko astotniekā sadalīs Serbija un Lielbritānija.

Jau ziņots, ka A grupā Latvija pēc uzvaras pirmajā spēlē pret Spāniju nākamajās divās piekāpās Grieķijai un Melnkalnei, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu