Mbapē nokārto Francijas futbola izlasei panākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas futbolists Kiljans Mbapē
Francijas futbolists Kiljans Mbapē Foto: AFP/Scanpix

Kiljans Mbapē, precīzi izpildot 11 metru soda sitienu, palīdzēja Francijas vīriešu futbola izlasei pirmdien izcīnīt uzvaru Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē.

B apakšgrupas spēlē francūži savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) guva minimālu panākumu pār Grieķiju.

Neskatoties uz to, ka Francijas futbolisti visā mačā izdarīja vairāk sitienu pa pretinieku vārtiem (18:6), lai izcīnītu uzvaru pietika ar vienu 11 metru soda sitienu, kuru 55.minūtē precīzi izpildīja Mbapē.

70.minūtē Grieķija pēc Konstantina Mavropanosa sarkanās kartītes palika mazākumā, taču laukuma saimnieki to neizmantoja, lai palielinātu pārsvaru.

Citā B grupas mačā Īrija mājās ar rezultātu 3:0 (0:0) pārspēja Gibraltāru.

Visus trīs vārtus Īrijas futbolisti guva otrajā puslaikā. Vispirms 52.minūtē precīzs bija Maikls Džonstons, septiņas minūtes vēlāk 2:0 panāca Evans Fērgusons, bet kompensācijas laika otrajā minūtē pretinieku vārtsargu pārspēja Edams Aida.

B apakšgrupā Francija, kas uzvarējusi visās četrās spēlēs, neielaižot nevienus vārtus, tikusi pie 12 punktiem. Grieķijai trīs spēlēs ir seši punkti, Īrijai un Nīderlandei ir pa trīs punktiem, bet Gibraltāra futbolisti pēc četrām neveiksmēm ir bez punktiem.

I apakšgrupā Šveice savā laukumā ar rezultātu 2:2 (2:0) maču pret Rumāniju noslēdza neizšķirti.

Pirmajā puslaikā abus Šveices vārtus guva Zeki Amduni, bet otrajā puslaikā spēles izskaņā Rumānijas futbolisti panāca 2:2, pateicoties Valentīna Mihaila diviem precīziem sitieniem.

Citā I apakšgrupas mačā Izraēla mājās ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Andoru.

Apmēram trīs minūtes līdz pirmā puslaika beigām mājiniekus vadībā izvirzīja Razs Šlomo, taču otrajā puslaikā pēc nepilnām septiņām minūtēm rezultātu izlīdzināja Alberto Rosass.

Uzvaru nesošos vārtus 61.minūtē Izraēlas labā guva Manors Solomons.

Vēl I apakšgrupā Baltkrievija, aizvadot maču Budapeštā, mājinieku lomā ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Kosovu, izcīnot pirmo uzvaru.

Otrajā puslaikā divu minūšu laikā baltkrievi guva divus vārtus, precīziem esot Vladislavam Morozovam un Maksam Ebongam. 87.minūtē Kosova pēc Vedata Muriki realizēta 11 metru soda sitiena samazināja deficītu līdz vienam precīzam sitienam, taču vārti vairs netika gūti.

I apakšgrupā līdere ir Šveice, kas četrās spēlēs izcīnījusi desmit punktus. Rumānijai ir astoņi punkti, Izraēla sakrājusi septiņus punktus, Baltkrievijai un Kosovai ir pa trīs punktiem, kamēr Andorai ir viens punkts.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu