Mbapē labo Francijas spēlētāju rekordu sezonā gūtajos vārtos

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Uzbrucējs Kilians Mbapē pirmdien laboja Francijas spēlētāju rekordu, sezonā gūdams savus 54. vārtus oficiālos mačos.

24 gadus vecais Parīzes "Saint-Germain" (PSG) kluba un Francijas futbola izlases uzbrucējs izcēlās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Grieķiju, realizējot 11 metru sitienu.

Francijas izlase triumfēja ar 1:0 (0:0), bet Mbapē ar atkārtoti izpildītu 11 metru soda sitienu guva vienīgos vārtus.

Otrā puslaika sākumā rupji savā soda laukumā pret Antuānu Grīzmanu nospēlēja grieķu aizsargs Konstantins Mavropanoss un soda sitienu devās izpildīt Mbapē. Grieķijas izlases vārtsargs Odisejs Vlahodims francūža sitienu atvairīja, tomēr galvenais tiesnesis saskatīja pārkāpumu laukuma spēlētājiem ieskrienot soda laukumā un lēma, ka sitiens jāatkārto. Ar otro piegājienu Mbapē bija precīzs.

Līdz ar šo sitienu Mbapē pārspēja leģendārā Žista Fontēna rekordu, kurš 1957./1958. gada sezonā izcēlās ar 53 vārtiem, no kuriem 13 guva Pasaules kausā.

Francijas izlase atlases ciklu uz 2024. gada Eiropas čempionāta uzsākusi nevainojami, četrās spēlēs izcīnot četras uzvaras un neielaižot nevienus vārtus.

Citā grupas spēlē Īrijas izlase savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Gibraltāru.

B apakšgrupā Francija tikusi pie 12 punktiem. Grieķijai trīs spēlēs ir seši punkti, Īrijai un Nīderlandei ir pa trīs punktiem, bet Gibraltāra futbolisti pēc četrām neveiksmēm ir bez punktiem.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu