Banki: Šīm deviņām dienām noteikti būs pozitīvs efekts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Luka Banki
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Luka Banki Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases, kurā pārsvarā bija jaunie spēlētāji un kura pusotras nedēļas ilgo treniņnometni beidza ar divām pārbaudes spēlēm Tallinā, padarītajam noteikti būs pozitīvs efekts jau tuvākajā laikā vai vidējā termiņā, Latvijas Basketbola savienība citē izlases galveno treneri Luku Banki.

Latvijas izlase turnīrā Helsinkos pirmdien ar 66:79 atzina Somijas pārākumu un otrdien ar 69:52 apspēlēja Igauniju, kuras arī spēlēja eksperimentālos sastāvos.

Banki uzsver, ka tās bija divas dažādas spēles ar dažādiem pretiniekiem.

"Pirmajā mačā saskārāmies ar ļoti atlētiskiem pretiniekiem, kuri bija gatavojušies ilgāk par mums. Par to "samaksājām" ar kļūdām un problēmām uzbrukumā," par spēli ar Somiju saka treneris.

"Igaunijas komanda pēc spēlētāju parametriem ir līdzīga mums. Ļoti slikti sākām, bet, sākot no pirmās ceturtdaļas beigām, sniegums uzlabojās, bija daudz labu epizožu," Banki saka par spēli ar Igauniju.

"Šīm deviņām dienām noteikti būs pozitīvs efekts jau tuvākajā laikā vai vidējā termiņā," pārliecināts ir Banki.

Viņš uzsver, ka vasarā ir svarīgi ne tikai atpūsties, bet arī piestrādāt pie dažādām niansēm un uzlabot savu sagatavotību.

"Ir svarīgi, lai iegūtā pieredze stiprinātu spēlētāju pārliecību un motivāciju, kā arī palīdzētu progresēt un sasniegt nākamo pakāpi viņu karjerā," saka treneris.

Viņš norāda, ka tās bija vērtīgas spēles, kurās rezultāts nebija svarīgākais aspekts.

"Nedēļu ilgā treniņciklā mēs, treneri, iepazinām spēlētājus, viņu mentalitāti un meistarības nianses, novērtējām puišu perspektīvas mūsu sistēmā," ieguvumus uzsver Banki. "Savukārt basketbolisti iejutās valstsvienības darba gaisotnē un stilā, atrada kontaktus ar treneriem un savā starpā.

Komandas, kuru Latvijas Basketbola savienība (LBS) nosauca par "Misija 2025", 14 basketbolisti pārstāvēja piecas Latvijas un piecas ārvalstu komandas.

Spēles notika pēc deviņiem treniņiem nedēļas laikā.

Lukam Banki darbā ar izlasi palīdz treneri Gunārs Gailītis un Kaspars Vecvagars, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins.

Latvijas izlases dalībnieku saraksts:

Ričards Daniels Vanags, Kārlis Šiliņš (abi - "Liepāja"), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Emīls Krūmiņš, Anrijs Miška, Roberts Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Roberts Bērze (Maknesija Valsts Universitāte, ASV), Rodrigo Būmeisters ("Ventspils"), Toms Skuja, Dāvids Vīksne (abi - "Latvijas Universitāte"), Valters Vēveris ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu