Video Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm noskaidrotas ceturtdaļfinālistes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serbijas basketboliste Jovana Nogiča
Serbijas basketboliste Jovana Nogiča Foto: FIBA.com

Vācijas un Serbijas sieviešu basketbola izlases otrdien Ļubļanā sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu.

Vācija ar 79:69 (21:19, 23:17, 17:12, 18:21) pieveica Slovākiju.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 26 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Marija Giliha, bet Leonija Fībiha sakrāja 15 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Slovākijas vienībā Barbora Vžesiņska, kura maču beidza ar piecām piezīmēm, sakrāja 18 punktus, piecas rezultatīvas piespēles, 16 punktus guva un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Ivana Jakubcova, 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas Alicas Moravčīkovas kontā, bet 12 punktus guva Terēzija Pālenīkova.

Ceturtdaļfinālā Vācija tiksies ar Spāniju.

Serbija pieveica Lielbritāniju ar 66:60 (13:10, 16:18, 16:14, 21:18).

Eiropas čempionēm 16 punktus guva Jovana Nogiča, bet pa desmit punktiem sakrāja Ivonne Andersone, kurai arī piecas atlēkušās bumbas, un Maša Jankoviča.

Lielbritānijas vienībā ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Temija Fegbenle, bet pa 13 punktiem sakrāja Kristīna Enigve, kuras kontā arī 14 atlēkušās bumbas, un Holija Vinterbērna, kura sakrāja pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm.

Uzvarētājas ceturtdaļfinālā spēlēs ar Beļģiju.

Jau ziņots, ka pirmdien astotdaļfinālā Čehijas izlase ar 79:76 uzvarēja Grieķiju un ceturtdaļfinālā tiksies ar Ungāriju, bet Melnkalne ar 63:49 pārspēja Itāliju un ceturtdaļfinālā spēkosies ar Franciju.

Latvija A grupā pēc uzvaras pirmajā spēlē ar Spāniju nākamajās divās piekāpās Grieķijai un Melnkalnei, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu