Holanns kaldina Norvēģijas futbolistu uzvaru EČ kvalifikācijas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns
Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas vīriešu futbola izlase otrdien Oslo izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā, apspēlējot Kipru, bet lietus dēļ pārtrauktajā spēlē Glāzgovā uzvaru svinēja Skotijas izlase.

Norvēģija uzvarēja ar 3:1 (3:0).

Ar Ūlas Solbakena un diviem Ērlinga Holanna vārtiem, vienus gūstot ar 11 metru sitienu, mājinieki panāca 3:0.

Mača kompensācijas laika trešajā minūtē viesiem vienus vārtus atguva Grigoris Kastans.

Otrā grupas spēlē Skotija mājās ar 2:0 (1:0) apspēlēja Gruziju.

Spēle Glāzgovā tika uz laiku apturēta spēcīga lietus dēļ, kas padarīja laukumu spēlēšanai nederīgu.

Jau stundu bija lijis, un spēle sākās par spīti abu komandu treneru lūgumam to atlikt. Skotija pēc stūra sitiena izpildes sestajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Kalluma Makgregora gūtajiem vārtiem.

Pēc tiesnešu un spēlētāju pārrunām 11.minūtē spēle tomēr tika pārtraukta, paziņojot, ka iespēja maču pabeigt tiks izvērtēta 20 minūtes vēlāk.

Cīņu atsākot, mājinieki guva vārtus arī otrā puslaika sākumā, 47.minūtē izceļoties Skotam Maktominejam.

Mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc video atkārtojuma noskatīšanās uz mājinieku vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens, taču Hvičas Kvarachelijas raidītā bumba lidoja pāri vārtiem.

A grupā ar 12 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu ieņem Skotija, četri punkti trijās spēlēs ir Gruzijai un četrās - Norvēģijai, Spānijai ir trīs punkti divās cīņās, bet Kipra trīs mačos punktus nav izcīnījusi.

E grupas spēlē Moldovas izlase otrdien mājās Kišiņevā ar 3:2 (0:2) pārspēja Polijas valstsvienību.

Pirmajā puslaikā Arkadiušs Miliks un Roberts Levandovskis izvirzīja vadībā viesus, taču otrajā puslaikā mājinieki ar diviem Jona Nikolaesku un Vladislava Baboglo gūtajiem vārtiem 85.minūtē panāca uzvaru ar 3:2.

Otrā grupas spēlē Touršhavnā Fēru salas ar 1:3 (1:1) piekāpās Albānijai.

20.minūtē Nedims Bajrami viesus izvirzīja vadībā, bet 32.minūtē 11 metru soda sitienu nerealizēja Sokols Cikalleši, dodot iespēju puslaika pirmajā kompensācijas laika minūtē mājiniekiem pēc Odmara Faero rezultātu izlīdzināt.

51.minūtē albāņi vēlreiz izvirzījās vadībā, vārtus gūstot Kristjanam Aslani, bet 3:1 mača kompensācijas laika otrajā minūtē panāca Ernests Muči.

E grupā pirmo vietu ar septiņiem punktiem trijās spēlēs ieņem Čehija, Albānijai ir seši punkti, Moldovai ir pieci punkti četros mačos, bet trijās spēlēs Polija tikusi pie trim punktiem un Fēru salas - pie viena punkta.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu