Latvijas valstsvienības uzbrucējs Deniss Smirnovs vienas sezonas laikā kļuva par Šveices čempionu un ar nacionālo komandu Tamperē kāra kaklā pasaules čempionāta bronzas godalgu. Sezona, kuru viņš atcerēsies visu mūžu. 

24 gadus vecais Smirnovs aizvadīja savu otro pasaules čempionātu. Šogad viņš pamatā darbojās trešajā ceturtajā uzbrucēju virknējumā. Līdzīga loma viņam bija arī klubā, kur gan centra uzbrucējs bieži vien spēlējis malējā uzbrucēja pozīcijā.

Emocijas pēc Latvijai visu laiku veiksmīgākā pasaules čempionāta ir pierimušas, bet reizēm tās uzmutuļo no jauna.

"Kāds cilvēks atpazīst mani un grib nofotografēties, un tas man atgādina to, ko mēs izdarījām pasaules čempionātā. Patīkamas sajūtas," sarunā ar TVNET sacīja Smirnovs. "Ir jau kāds laiks pagājis, bijuši visādi pasākumi, bet tāpat emocijas aizvien kāds atnes atpakaļ un atgādina par trešo vietu pasaulē."

Pēc pasaules čempionāta Smirnovs paguvis atpūsties ārzemēs, arī Rīgā un jau sācis gatavoties nākamajai sezonai, kuru arī aizvadīs Šveices augstākajā līgā. No čempiones Ženēvas "Servette" viņš pārcēlies uz "EHC Kloten", kur viņam sola lielāku lomu komandā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp