Medijs: Porziņģis maiņas darījumā nonāk "Celtics" komandā

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis maiņas darījumā nonācis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Bostonas "Celtics", vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

(Papildināts viss teksts.)

Porziņģis "Celtics" sastāvā nonāks trīs komandu darījumā, kurā iesaistīta viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" un Memfisas "Grizzlies". Uz Memfisu no Bostonas pārcelsies Markuss Smārts, bet Taiuss Džounss, Danilo Gallināri un Maiks Muskala no Memfisas nonāks Vašingtonā. 

Tāpat Memfisas komanda caur "Wizzards" uz "Celtics" nosūta savu šī gada drafta 25. izvēli un 2024. gada drafta pirmās kārtas izvēli (ja vien tā nav top 4). Tikmēr "Celtics" savu šī gada 35. izvēli nodod Vašingtonas komandai.

Darījuma rezultātā Porziņģis arī pieņēmis spēlētāja iespēju un saglabājis esošo līgumu, kā rezultātā viņš šosezon pelnīs 36 miljonus dolāru, bet pēc sezonas kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Iepriekšējo pusotru sezonu 27 gadus vecais latvietis pavadīja Vašingtonas "Wizards" rindās.

Bostonā Porziņģis nevarēs spēlēt ar savu 6. numuru, jo tas ir iemūžināts par godu "Celtics" leģendai Bilam Raselam. 

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem.

Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

NBA viņš pārstāvējis arī Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

Smārts bostoniešu rindās bija deviņas sezonas un pagājušajā sezonā viņš laukumā devās 61 regulārā čempionāta spēlē, vidēji mačā gūstot 11,5 punktus un atdodot 6,3 rezultatīvās piespēles, kamēr "play off" 20 mačos viņām 14,9 punkti un 5,1 piespēle.

Savukārt Džounss 2022./2023. gadā aizvadīja savu labāko sezonu karjerā, vidēji gūstot 10,3 punktus un atdodot 5,2 rezultatīvās piespēles 80 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu