Porziņģim nāksies mainīt spēļu krekla numuru (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim nāksies mainīt spēļu krekla numuru, liecina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pērn pieņemtais lēmums saistībā ar leģendārā Bila Rasela piemiņu.

Pērn vasarā 88 gadu vecumā mūžībā devās leģendārais Rasels, kurš spēlētāja karjerā 11 reizes kļuva par NBA čempionu un piecreiz tika atzīts par MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. Vēl divus NBA čempiona titulus viņš izcīnīja kā treneris.

Pagājušajā gadā NBA pieņēma lēmumu godināt Bostonas "Celtics" komandas leģendu un iemūžināt Rasela numuru. Tas nozīmē, ka turpmāk līgā neviens spēlētājs nevarēs izvēlēties sesto numuru, pievienojoties jaunai komandai.

Porziņģis un citi spēlētāji varēja saglabāt savu sesto numuru, taču no tā ir jāšķiras gadījumā, ja basketbolists maina komandu. Tieši šādā situācijā nonācis Latvijas basketbolists, kurš maiņas darījumā pārcēlies uz "Celtics".

Līdz ar to Porziņģis kļuvis par pēdējo Vašingtonas "Wizards" komandas spēlētāju, kurš spēlējis ar sesto numuru. Šobrīd slavenākais NBA spēlētājs, kurš spēlē ar sesto numuru, ir Lebrons Džeimss.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu