Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Labākais aizsargs ir... Balinskis vai Rubīns?

Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kristiāns Rubīns pie Brīvības pieminekļa Foto: Edijs Pālens/LETA
Jānis Matulis, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Visa noliedzēji un gaudotāji pirms pasaules čempionāta dziedāja dažāda ritma naida dziesmas. Nu nav tas latvju hokejs nopietns sporta veids. Un nav arī labu spēlētāju... Bet viens no viņiem – aizsargs Uvis Balinskis atzīts ne tikai par Čehijas čempionāta pašu labāko aizsargu, bet nopelnījis arī līgumu ar NHL klubu Floridas "Phanters". Vai Balinskis ir arī mūsu labākais aizsargs? Lasiet rakstu līdz beigām!

Latvijas izlases kandidātu sarakstā bija 19 aizsargu... Daļu no viņiem treniņnometnē gan neredzēju – tie bija Šveices čempions Sandis Smons (1999), Uvja Balinska brālēns NCAA "absolvents" Markuss Komuls (1998), juniors Niks Feņenko (2004), kuram ritēja otrā sezona Kvebekas junioru līgā, kā arī cits juniors Bogdans Hodass (2003), kuram labi cipari citā Kanādas junioru līgā (WHL) – 11+24.

Ja es savu rangu stādītu ar Harija Vītoliņa acīm, tad – 25. aprīlī tika atskaitīts pērnās sezonas atklājums Patriks Ozols (2001), tad pat Somijas Mestis līgā spēlējošais Artūrs Andžāns (2001), 1. maijā – Latvijas U-20 izlases kapteinis Ralfs Bergmanis (2002), kā diviem pēdējiem liekačiem paliekot Kristoferam Bindulim (1995) un vienam no Somijas Mestis līgas labākajiem aizsargiem Mikam Tumānovam (2001, 12+24). Divi hokeja ilggadnieki Kristaps Sotnieks (1987) un Artūrs Kulda (1988) sezonas laikā jau atvadījās no izlases vai arī tika atvadināti.

Speciāli visiem šiem spēlētājiem klāt pierakstīju dzimšanas gadus, jo ne visi no viņiem ir publikai tik plaši pazīstami. Mans labāko aizsargu tops drīkst atšķirties no Vītoliņa/Kalvīša saraksta, ko arī izmantoju.

Arī man savā 15 aizsargu topā visiem vietas nepietika. Kā Patrikam Ozolam, kā divu pēdējo U-20 izlašu kapteiņiem Gustavam Ozoliņam un Ralfam Bergmanim, kā vienam no labākajiem Mestis līgas aizsargam Andžānam, kā Feņenko un Hodasam. Šoreiz izvēlējos šādu Top 15.

Kā parasti – aiz jaunā ranga iekavās, kāds tas spēlētājam bija iepriekšējo reizi, pirms pusgada.

15. (13.) Kristofers Bindulis "Motor"/Česke Budejovice/Čehija

(līga, spēles, punkti (vārti+piespēles), lietderība, sodi, spēles laiks)

Čehija 45, 3 (1+2), -12, 30, 18:00

Kristofers Bindulis ir viens no tiem latviešu hokejistiem, kurš izvēlē starp Amerikas augstskolu un profesionālo hokeju izvēlējās otro. Ja NHL klubs piedāvā līgumu… Pirms sešiem gadiem Vašingtonas "Capitals" noslēdza triju gadu līgumu ar 1,92 m garo aizsargu, taču latvietis pat AHL nospēlēja tikai 16 mačus. Neesmu tik krass šā aizsarga noliedzējs kā Bobs Hārtlijs, taču kaut kas jau laikam pietrūka līdz "augstākajai līgai." Tomēr sezona Krēfeldē (DEL) un nu jau divas Čehijā parādīja, ka kaut kas pozitīvs šim nepilnus 27 gadus vecajam aizsargam piemīt. Česke Budejovicē Kristofers bija mazākuma nositējs, bet pērnruden Latvijas izlases pārbaudes spēlēs viņš bija vienīgais pirmā vairākuma aizsargs. Un spēlēja atzīstami. Pirms PČ no aizsargiem kandidātos noturoties visilgāk...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu