Ostapenko svin uzvaru Birmingemas "WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko piektdien Birmingemas "WTA 250" sērijas tenisa turnīra ceturtdaļfinālā atspēlējās pēc zaudējuma pirmajā setā un pieveica polieti Magdalenu Frehu.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas 17.vietā un turnīrā izsēta ar otro numuru, pieveica Frehu (WTA 72.) ar 4-6, 7-5, 6-2.

Spēli ar servi sāka Ostapenko, abām sportistēm uzvarot savas serves geimus līdz devītajam geimam, kad Latvijas pirmā rakete pretiniecei deva trīs breikbumbas pēc kārtas, polietei izmantojot trešo.

Desmitajā geimā viena breikbumba bija arī Ostapenko, taču Freha ar trešo setbumbu noslēdza setu savā labā.

Otrajā setā, ko arī ar savu servi sāka Ostapenko, Freha uzvarēja pirmos četrus geimus.

Pēc trešā geima Latvijas tenisistei tika sniegta medicīniskā palīdzība, ārstiem aprūpējot viņas kreisās kājas ikru muskuļus.

Latvijas sportiste uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, Freha izlīdzināja rezultātu (5-5), bet nākamajos divos geimos atkal pārāka bija Latvijas tenisiste, panākot izlīdzinot uzvarēto setu skaitu.

Arī trešo setu ar savu servi sāka Ostapenko, abām tenisistēm uzvarot savas serves geimus līdz sestajam geimam, kad pēc 15:15 Ostapenko uzvarēja trīs izspēles pēc kārtas un pēc Frehas sitiena autā panāca 4-2.

Arī pēdējos divus geimus uzvarēja Ostapenko, uzvaru panākot ar pirmo mačbumbu, Frehai sitot bumbiņu autā.

Ostapenko pieļāva vairāk dubultkļūdu (9:3), kā arī neprecīzāk servēja pirmo servi - 54,5% trāpījumu laukumā pret polietes 70,7%. Tomēr procentuāli viņa guva vairāk punktu gan ar pirmo (70,9%:61,4%), gan otro (50,0%:44,8%) servi.

Ostapenko punktā pārvērta pusi no desmit breikbumbām, bet polietes realizēja trīs no 11 šādām iespējām.

Visā mačā Latvijas tenisiste uzvarēja 105 no 200 izspēlēm.

"Vienubrīd domāju par izstāšanos, taču esmu cīnītāja un mēģinu spēlēt kamēr varu pakustēt," pēc cīņas televīzijas tiešraidē teica Ostapenko.

Viņa solīja piektdien aizvadīt arī dubultspēļu sacensību cīņu, jo viņas pāriniece ukrainiete Ļudmila Kičenoka šajā turnīrā piedalās tikai dubultspēļu sacensībās.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko nopelnīja 110 pasaules ranga punktus.

Tenisistes kortā tikās pirmoreiz.

Pirmajā kārtā Birmingemā Ostapenko ar 6-2, 5-7, 6-1 pieveica Čehijas tenisisti Lindu Noskovu, kura WTA rangā ieņem 49.vietu, un astotdaļfinālā ar 6-3, 5-7, 6-3 pārspēja leģendāro ASV tenisisti Venusu Viljamsu.

Freha pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:3), 6-1 uzvarēja čehieti Barboru Strikovu (WTA 690.), bet otrajā kārtā ar 6-3, 6-7 (1:7), 6-4 - Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteu (WTA 38.), kura bija izsēta ar astoto numuru.

Ostapenko sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros līdz Romas "WTA 1000" vienspēlē tālāk par trešo spēli nebija izdevies tikt. Romā Ostapenko iekļuva pusfinālā, kur piekāpās Kazahstānas pārstāvei Jeļenai Ribakinai. Sezonas otrajā "Grand Slam" Francijā viņa nespēja pārvarēt otro kārtu.

Freha Austrālijas atklātajā čempionātā nepārvarēja kvalifikāciju, bet "French Open" zaudēja otrajā kārtā. Pirms starta Birmingemas turnīrā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu Notingemas "WTA 250" sērijas turnīrā.

Ostapenko šīs sezonas uzvaru un zaudējumu bilance ir 22-12, bet pretiniece uzvarējusi 21 no 39 aizvadītiem mačiem.

Mača uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar Lielbritānijas pārstāvi Herietu Dārtu (WTA 134.) vai neitrālo tenisisti Anastasiju Potapovu (WTA 21.).

Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Birmingemā sacenšas arī dubultspēļu turnīrā. Piektdien, plkst.18, duetam paredzēts ceturtdaļfināla mačs ar norvēģieti Ulriki Eikeri un neitrālo sportisti Aleksandru Panovu.

Turnīrs Birmingemā uz zāles seguma norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu