Par Eiropas čempioņu titulu cīnīsies Spānijas un Beļģijas basketbola izlases

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Spānijas sieviešu basketbola izlase, kas 2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīru sāka ar zaudējumu Latvijai, sestdien nodrošināja vietu meistarsacīkšu finālā, kurā tiksies ar Beļģiju.

Pusfināla spēlē spānietes ar rezultātu 69:60 (18:14, 20:14, 12:18, 19:14) uzvarēja Ungāriju.

Alba Torrensa Spānijas izlasē izcēlās ar 27 punktiem, bet Maite Kasorla guva 16 punktus, atdeva sešas rezultatīvas piespēles un iekrāja pārliecinoši labāko +/- rādītāju (+20). Ungārietēm 13 un 12 punktus guva Āgneša Studera un Kjēsa Gorē, abām izcīnot pa sešām atlēkušajām bumbām.

Savukārt Beļģija pusfināla spēlē ar rezultātu 67:63 (18:8, 26:22, 10:16, 13:17) guva virsroku pār Franciju.

Beļģijas izlasē teicamu sniegumu demonstrēja Emma Mēsemana, kura guva 24 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas un bloķēja trīs metienus. Žilijai Vanlū bija 18 punkti.

Francūzietēm rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Sandrīne Grudā, kamēr 13 punktus guva Aleksija Šartero.

Jau ziņots, ka pirms tam Vācijas un Serbijas izlases izcīnīja uzvaras pusfinālos par 5.-8.vietu un nodrošināja vietas 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvija A grupā pēc uzvaras pirmajā spēlē ar Spāniju nākamajās divās piekāpās Grieķijai un Melnkalnei, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā. Tāpat katrā no pilsētām tika aizvadīti pa diviem astotdaļfināliem, taču, sākot ar ceturtdaļfinālu, visas spēles notiek Slovēnijas galvaspilsētā.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu