Video Beļģijas sieviešu basketbola izlase pirmo reizi triumfē Eiropas čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Svētdien Ļubļanā notiekošajā Eiropas čempionātā pirmo reizi vēsturē par Eiropas čempionēm tika kronēta Beļģijas sieviešu basketbola izlase.

Finālā beļģietes, lielāko daļu spēles atradoties iedzinējos, atspēlējas un ar rezultātu 64:58 (13:17, 12:15, 18:16, 21:10) uzvarēja Spāniju, noslēdzot Eiropas čempionāta finālturnīru bez neveiksmēm.

Pēc pirmajām divām ceturtdaļām spānietes bija iekrājušas deviņu punktu pārsvaru, kas līdz noslēdzošajam spēles ceturksnim bija sarucis līdz pieciem punktiem.

Beļģietes turpināja atspēlēšanos un nedaudz vairāk kā četras minūtes līdz pamatlaika beigām jau bija tikušas pie viena punkta pārsvara (55:54), kuru ar neatlaidīgu spēli aizsardzībā līdz pamatlaika beigām palielināja līdz sešiem punktiem.

Uzvarētāju rindās Emma Mēsemana izcēlās ar 24 punktiem un astoņām bumbām zem groziem, bet Kiara Linskensa, gūstot 18 punktus un izcīnot 15 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double".

Starp spānietēm rezultatīvākā ar 14 gūtajiem punktiem bija Karalta Kasasa.

Par Eiropas čempionāta finālturnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Mēsemana. Savukārt simboliskajā pieciniekā tika iekļautas beļģietes Žilija Alemāna, Žilija Vanlū un Mēsemana, spāniete Alba Torensa un Francijas basketboliste Sandrīne Grudā.

Spānija, kas šīs meistarsacīkstes sāka ar zaudējumu un ir četrkārtēja Eiropas čempione, finālā cīnījās sesto reizi. Spānijas basketbolistes bija uzvarējušas Beļģiju pēdējās sešās Eiropas čempionātu savstarpējās spēlēs un visi šie mači noslēgušies ar vismaz 15 punktu pārsvaru.

Pirms tam Francija ar 82:68 uzvarēja Ungāriju un izcīnīja bronzu.

Tā kā Francija nodrošināja vietu labāko četriniekā, tad gan Vācijai, gan Serbijai ir garantētas vietas 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, taču cīņā par piekto vietu serbietes bija pārākas ar 78:62.

Latvija A grupā pēc uzvaras pirmajā spēlē ar Spāniju nākamajās divās piekāpās Grieķijai un Melnkalnei, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā. Tāpat katrā no pilsētām tika aizvadīti pa diviem astotdaļfināliem, taču, sākot ar ceturtdaļfinālu, visas spēles notiek Slovēnijas galvaspilsētā.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu