Francijas basketbola supertalants Vembanjama Pasaules kausā nespēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Vembanjama
Viktors Vembanjama Foto: FIBA.com

Jaunā Francijas basketbola zvaigzne Viktors Vembanjama, kuru šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izraudzījās ar pirmo numuru, nepārstāvēs savu valsti Pasaules kausa (PK) izcīņā, kur Francijai būs jātiekas arī ar Latviju.

19 gadus vecais Vembanjama savu lēmumu nespēlēt Pasaules kausā izdevumam "L’Équipe" raksturoja kā "grūtu" un arī "neatsaucamu". 

Viņš vēlas pēc iespējas labāk sagatavoties savai debijas sezonai NBA.

"Tas nebūtu prātīgi, domājot par savu veselību. Es ceru, ka cilvēki to sapratīs. Arī es jūtos slikti par šādu lēmumu. Francijas izlase joprojām ir pirmajā vietā un es vēlos ar to izcīnīt pēc iespējas vairāk titulu. Taču domāju, ka šoreiz tā ir jāupurē," laikraksts citē basketbolista stāstīto.

Šī gada jauno spēlētāju NBA draftā Sanantonio "Spurs" Vembanjamu izraudzījās ar pirmo numuru. Viņš tiek uzskatīts par pēdējo gadu pasaules lielāko basketbola talantu. 

Vēl pirms drafta Vembanjama mediju dienā atklāja, ka viņa nodoms ir spēlēt gan NBA Vasaras līgā, gan Pasaules kausa izcīņā, taču tagad lietas ir mainījušās. 

Pasaules kausa kvalifikācijā Vembanjama četrās spēlēs vidēji 26 minūtēs guva 19 punktus, izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,8 metienus.

Viņa lēmums ir trieciens Francijas basketbola izlasei, kura Pasaules kausa izcīņā grupas turnīrā spēkosies ar Latviju, Kanādu un Libānu. 

Pasaules kauss Indonēzijā, Japānā un Filipīnās risināsies no 25. augusta līdz 10. septembrim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu