Video Irbe par Šilovu: Tur ir viss, lai būtu Stenlija kausa, zelta medaļu un Vezinas trofejas materiāls

Hokeja anatomija
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET raidījumā "Hokeja anatomija" šoreiz ilgi gaidītais pasaules čempionāta rezumē. Šoreiz diskusijā kopā ar Jēkabu Rēdlihu un Mārtiņu Kļavenieku mēnesi pēc vēsturisko bronzas medaļu izcīnīšanas piedalās Latvijas hokeja izlases vārtsargu treneris Artūrs Irbe.

Irbi sarunai notvērām kādā brīvbrīdi, kad viņš bija ceļojuma ar ģimeni sākumposmā. Līdz šim Artūrs par Latvijai vēsturisko turnīru publiski medijos nebija izteicies, tāpēc "Hokeja anatomija" bija gatava gaidīt līdz piemērotam brīdim.

Pirms bronzas mača pret ASV komandu Irbe komandai ģērbtuvēs esot pateicis, ka gatavs atdot visas līdzšinējās karjerā izcīnītā medaļas šīs vienas dēļ. Tā patiesi esot bijis, to Artūrs apstiprināja sarunā ar Jēkabu un Mārtiņu.

Irbe uzskata, ka tās medaļas, kas iegūtas vēl PSRS izlases sastāvā, ir ar individuālu vērtību viņam pašam kā sportistam, apliecinājums tā laika varēšanai. Bet tām nav nekāda emocionālā piesitiena, pievienotās sentimentālās vērtības, jo godalgas izcīnītas zem karoga, kas Irbem neko nenozīmē. Tāpēc arī pirms mača pret ASV izteicis šādu frāzi.

Sarunas laikā, protams, Irbem tika jautāts par izlases pirmā numura Šilova paveikto, kā arī nākotnes potenciālu. Vārtsargu treneris pauda, ka jau pirms turnīra treniņos bija redzams: Artūrs ripas ķer vispārliecinošāk. Tomēr tika lemts dot iespēju turnīru sākt Ivaram Punnenovam, kurš ar valstsvienību bija trenējies jau no pirmās dienas.

Vaicāts, kāds īsti ir Šilovs kā personība, Irbe sacīja, ka šim puisim noteikti priekšā spoža karjera profesionālajā hokejā.

"Viņam ir sava kapacitāte. Tur nepārtraukti deg liesmas. Tur ir riktīgs ugunskurs iekšā! Bet tas ugunskurs ir tieši tāds, kādam vārtsargam jābūt. Viņam nepatīk nevienu ripu savos vārtos ielaist. Ne treniņos, ne spēlēs. Man izdevās viņu drusku vairāk iepazīt, parunāt. Man tas ir saldais ēdiens. Tur ir viss nepieciešamais, lai būtu Stenlija kausa, zelta medaļu un Vezinas trofejas materiāls. Tur viss ir. Viņam patīk tas, ko viņš dara. Viņš ir atradis sevi," sacīja Irbe.

Sarunā ar Artūru Irbi arī par kopējo atmosfēru komandā, vārtsargu savstarpējām attiecībām un un Latvijas izlases vietu pasaules hokeja kartē kopumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu