NHL pasniegtas balvas aizvadītās sezonas izcilākajiem spēlētājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kanādas hokejists Konors Makdeivids
Kanādas hokejists Konors Makdeivids Foto: Reuters/Scanpix

Par aizvadītās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas vērtīgāko spēlētāju pirmdien tika nosaukts Edmontonas "Oilers" kluba kapteinis Konors Makdeivids, bet Vezinas balvu kā labākais vārtsargs saņēma Bostonas "Bruins" pārstāvis Līnuss Ulmarks.

Hārta balvu kā sezonas MVP Makdeivids saņēma trešo reizi karjerā, pie prestižās trofejas tiekot arī 2017.un 2021.gadā. Tāpat 26 gadus vecais uzbrucējs saņēma Teda Lindseja trofeju, kas tiek pasniegta regulārā čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam.

Aizvadītajā sezonā Makdeivids izcēlās ar 153 (64+89) punktiem, kas bija rezultatīvākais viena hokejista sniegums kopš 1995./1996.gada sezonas, kad Mario Lemjē iekrāja 161 punktu (69+92). Par sezonas rezultatīvāko spēlētāju regulārajā čempionātā Makdeivids kļuva arī 2017., 2018.un 2021.gadā.

Tikmēr 29 gadus vecais Ulmarks kļuva par trešo zviedru aiz Pelles Lindberga (1985.gadā) un Henrīka Lundkvista (2012.gadā), kurš tiek pie Vezinas trofejas. Aizvadītajā sezonā Ulmars bija labākais vidēji mačā zaudētajos vārtos (1,89), dalīja pirmo vietu izcīnītajās uzvarās (40) un bija trešais atvairīto metienu procentu ziņā (93,8%).

No "Bruins" vienības pie individuālajām balvām tika arī treneris Džims Montgomerijs, kurš tika atzīts par sezonas labāko treneri un tika pie Džeka Adamsa trofejas, kā arī kapteinis Patrīss Beržerons, kurš saņēma Frenka Selkes balvu kā labākais aizsardzības tipa uzbrucējs.

Beržerons Seles trofeju saņēma jau sesto reizi, kas ir līgas rekords. 37 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā sezonā bija labākais uzvarēto iemetienu skaita un procentu ziņā, kā arī laukumā atradās vien pie 27 zaudētiem vārtiem vienādos sastāvos 78 maču laikā.

Tikmēr par sezonas labāko aizsargu trešo reizi tika nosaukts Ēriks Kārlsons no Sanhosē "Sharks". 32 gadus vecais aizsargs aizvadītajā sezonā sakrāja 101 (25+76) punktu, kļūstot par pirmo aizsargu kopš Braiena Līča (1992.gadā), kurš ticis pie vismaz 100 punktiem. Zviedram šī bija trešā Džeimsa Norisa trofeja, ko pasniedz NHL labākajam aizsargam.

Savukārt pie Kaldera balvas kā sezonas labākais debitants tika Metjū Benjērs no Sietlas "Kraken". 20 gadus vecais uzbrucējs ar 57 (24+33) punktiem bija rezultatīvākais debitants.

Anže Kopitars no Losandželosas "Kings" tika pie Lēdijas Bingas balvas kā līgas džentelmenis, Tampabejas "Lightning" kapteinis Stīvens Stemkoss ieguva Marka Mesjē balvu kā labākais līderis, bet Kriss Letangs no Pitsburgas "Penguins" tika pie Bila Mastertona trofejas par neatlaidību un ziedošanos spēlei.

Hārta, Norisa, Selkes, Kaldera, Bingas un Mastertona balvas ieguvējus ar aptaujas palīdzību nosaka Profesionālā hokeja apskatnieku asociācija, kļubu ģenerālmenedžeru balsojumā tiek noteiks Vezinas trofejas īpašnieks, bet Adamsa balvas ieguvēju nosaka pēc NHL Raidsabiedrību asociācijas aptaujas rezultātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu