Sotnieks komentē atalgojuma apmēru Francijas klubā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Bijušais Latvijas izlases aizsargs Kristaps Sotnieks komentējis sava gaidāmā atalgojuma apmēru Francijas augstākās hokeja līgas klubā Ruānas "Dragons".

TVNET jau pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Sotnieks nepaliks pērn pārstāvētajā Čehijas virslīgas klubā Kladno "Rytīrži", bet pievienosies Francijas čempionei "Dragons".

Aizsargs sarunā ar mediju "hokejazinas.com" komentējis gaidāmo atalgojuma apjomu, ko saņems Ruānā.

"Čehijā piedāvājumu nebija, bet es arī negaidīju no šīs puses līgumu. Nevēlējos ilgi būt bez līguma, nav man vairs 20 gadu, gribēju laikus sākt trenēties un gatavoties sezonai. Ar Kladno sarunas veda aģents, bet pats klubs man personīgi neko neteica. Zinu, ka viņi nākamsezon vēlas atjaunināt sastāvu. Ruānas piedāvājums finansiāli bija līdzvērtīgs Kladno saņemtajam. Vēlējos pamainīt vidi, cik tad ilgi es vēl spēlēšu. Čehijai būtu devis priekšroku, bet Eiropā ir arī citas līgas, un tajās līmenis savstarpēji ir diezgan līdzīgs," sacīja pieredzējušais spēlētājs.

"Jāteic, ka Ruānā nonācu negaidīti. Šķita, ka karjeru varētu turpināt Slovākijā, bet Ruānas klubs pats man piezvanīja. Ar aģentu nemeklējām klubu tieši Francijā, taču sanāca tā, ka Ruānas vienība pati zvanīja un izrādīja interesi. Viss, ko Ruāna piedāvāja, mani apmierināja. Komanda ir laba, aizvadītajā sezonā izcīnīja čempiontitulu, un klubs atrodas netālu no Parīzes. Domāju, ka arī ģimenei šeit būs interesanti."

Sotnieks aizvadītajā sezonā spēlēja Čehijas ekstralīgā un Kladno "Rytīrži" rindās 44 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Viņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā vienībā regulāro čempionātu noslēdza pēdējā vietā 14 komandu konkurencē un neiekļuva izslēgšanas spēlēs, taču spēja nosargāt vietu augstākajā līgā.

Iepriekš 36 gadus vecais aizsargs kopš 2008. gada spēlēja Rīgas "Dinamo", kā arī divas sezonas pavadīja Toljati "Lada" rindās.

"Dragons", kuru pārstāv vēl viens latvietis Rolands Vīgners, aizvadītajā sezonā tika pie Francijas čempiontitula, finālsērijā ar 4-2 pārspējot Grenobles "Bruleurs de Loups". Neilgi pēc tam Vīgners pagarināja līgumu ar Ruānas komandu uz trim sezonām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu