"Jazz" sastāvu pastiprina ar vienu no "Hawks" līderiem Kolinsu

CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Kolinss
Džons Kolinss Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Jūtas "Jazz" pirmdien maiņas darījumā no Atlantas "Hawks" ieguva uzbrucēju Džonu Kolinsu, pretējā virzienā dodoties Rūdijam Gejam.

Tāpat "Hawks" no "Jazz" ieguva nākotnes otrās kārtas drafta izvēli. NBA ziņo, ka darījums tiks pabeigts ne ātrāk kā 6. jūlijā.

25 gadus vecais Kolinss NBA aizvadījis sešas sezonas. Pagājušajā sezonā "Hawks" rindās viņš laukumā devās 71 mačā, vidēji guva 13,1 punktu, izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas zem groziem, atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles un bloķēja vienu metienu.

Karjeras laikā Kolins "Hawks" rindās aizvadījis 324 regulārā čempionāta spēles, vidēji guvis 15,8 punktus, un izcīnījis astoņas bumbas zem groziem, bet 29 "play off" mačos uzbrucējs vidēji izcēlies ar 12,6 punktiem un 7,1 bumbu zem groziem.

Tikmēr 36 gadus vecais NBA veterāns Gejs aizvadītajā sezonā Jūtas kluba rindās laukumā devās 56 spēlēs, vidēji guva 5,2 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Gejs NBA aizvadījis 17 sezonas un laukumā Memfisas "Grizzlies", Toronto "Raptors", Sakramento "Kings" un "Jazz" kreklos aizvadījis 1120 regulārā čempionāta mačus, vidēji ik spēlē gūstot 15,8 punktus un izcīnot 5,6 bumbas zem groziem.

Karjeras laikā Gejs piedalījies vien 19 izslēgšanas spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 14,3 punktiem un 6,5 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Jazz" aizvadītajā sezonā ar bilanci 37-45 izslēgšanas spēlēs neiekļuva, bet "Hawks" ar 41-41 bija septītie Austrumu konferencē, pārvarēja "play-in" kārtu, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-4 sērijā zaudēja Bostonas "Celtics" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu