Foto NBA zvaigzne Lauri Markanens turpina dienēt armijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: laurimarkkanen/Instagram

Somijā obligāto militāro dienestu turpina pildīt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Jūtas "Jazz" spēlētājs Lauri Markanens. Viņš ir publicējis vairākus fotoattēlus no militārās dienesta savā "Instagram" kontā.

Markanens obligāto militāro dienestu sāka jau aprīlī. Tikmēr viņa komandas biedri aktīvi atsāk treniņus, gatavojoties jaunajai sezonai.

Somijas labākais basketbolists ir nolēmis, ka visu vasaru pavadīs dienestā un iegūs vērtīgu pieredzi.

Kamēr vairums NBA spēlētāju ir atvaļinājumā, "Jazz" komandas spēlētājs pilda militārā dienesta pienākumus savā dzimtenē Somijā.

26 gadus vecais spēka uzbrucējs ir publicējis vairākus fotoattēlus no militārā dienesta savā "Instagram" kontā.

Sākotnēji viņam nebija viegli piemeklēt atbilstoša izmēra lietas, jo viņa augums ir 2,13 metri. Viņam bija nepieciešama ievērojami lielāka gulta.

Somijas sportistiem ir iespēja veikt militāro dienestu atvieglotā veidā, sadalot to vairākos periodos vai izmantojot brīvdienas, lai saglabātu savu sportisko formu.

Gaidāms, ka Markanens vasaras beigās un rudens sākumā pārstāvēs Somijas izlasi un piedalīsies Pasaules kausa izcīņā, kur E grupā somiem būs jāspēkojas ar Austrāliju, Vāciju un Japānu.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalīsies pirmo reizi, H grupā sacenšoties ar Kanādu, Franciju un Libānu.

Gatavojoties dalībai Pasaules kausa finālturnīrā, Latvijas un Somijas izlases 16. augustā plkst. 19.30 "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes spēli.

Iespējams, ka pārbaudes mačā Rīgā laukumā dosies arī Markanens, kuru aizvadītajā sezonā atzina par NBA visvairāk progresējušo spēlētāju.

26 gadus vecais Markanens aizvadītajā sezonā NBA regulārajā čempionātā 66 mačos vidēji guva 25,6 punktus un izcīnīja 8,6 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu