Zviedriju pārstāvošajam čečenu cīkstonim ir laba attieksme pret Kadirovu (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hamzats Čimajevs
Hamzats Čimajevs Foto: Reuters/ScanPix

Zviedriju pārstāvošais čečens Hamzats Čimajevs pirms trīs gadiem kļuva par vienu no lielākajām jauktās cīņas mākslas (MMA) UFC organizācijas zvaigznēm. Jau toreiz atklājās, ka viņam ir cieša saikne ar vienu no smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas diktatora Vladimira Putina sabiedrotajiem - Čečenijas vadoni Ramzanu Kadirovu. Čimajevs izteicies, ka uzaicinājuma gadījumā viņš ir gatavs doties vakariņās gan ar Kadirovu, gan ar, piemēram, Zviedrijas karali.

29 gadus vecais Čimajevs iepriekš nebija komentējis savas attiecības ar Kadirovu, taču tagad viņš to izdarīja Zviedrijas izdevumam "Expressen". 

Kadirova režīms tiek apsūdzēts cilvēktiesību pārkāpumos, mediju spīdzināšanā un homoseksuālu cilvēku vajāšanā. Turklāt čečenu kaujinieki aktīvi piedalījušies karadarbībā Ukrainā. 

Kadirovs ir viens no Putina sabiedrotajiem un aktīvs viņa atbalstītājs. Kaut arī tā, Čimajevs neiebilstu ar viņu ieturēt kopā vakariņas un savas republikas vadītāju ciena. 

"Expressen" vaicāja Čimajevam, kā viņš raksturo savas attiecības ar Kadirovu. Kad viņa komanda bija gatava interviju pārtraukt, Čimajevs vēlējies uz šo jautājumu atbildēt. "Viņš ir manas republikas prezidents. Zviedrijai ir karalis, vai ne? Ja karalis vēlētos, lai ēdu kopā ar viņu pusdienas, es to darītu. Es cienu karali. Viņš [Kadirovs] ir manas republikas prezidents, un es viņu cienu," norādīja MMA cīkstonis. "Ja viņš mani uzaicinās vakariņās, es vakariņošu ar viņu. Ja es došos uz ASV un prezidents mani uzaicinās, es došos turp un ieturēšu maltīti ar viņu."

Žurnālists gan neatkāpās un turpināja, vaicājot tiešāk - ko cīkstonis domā par Kadirova režīma cilvēktiesību pārkāpumiem un saikni ar Putinu. "Es esmu sportists," īsi un kodolīgi atbildēja Čimajevs, un viņa komanda nekavējoties pārtrauca interviju. 

MMA cīkstonis Čimajevs pirms trim gadiem kļuva par vienu no UFC lielākajām zvaigznēm. Kopš tā laika viņš aizvadījis desmit cīņas un nevienu no tām nav zaudējis. Čečens šobrīd tiek uzskatīts par vienu no labākajiem UFC cīnītājiem pasaulē vieglā svara divīzijā, taču ringā nav devies kopš 2022. gada septembra.

MMA aprindās izskanējis viedoklis, ka viņa atgriešanās astoņstūrī varētu notikt oktobrī Abū Dabī.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu