Video Latvijas lakrosa izlase pasaules čempionātā piekāpjas Francijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu lakrosa izlase
Latvijas vīriešu lakrosa izlase Foto: Team Latvia Lacrosse/Facebook

Latvijas vīriešu lakrosa izlase otrdien ASV pilsētā Sandjego piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta spēlē pret Franciju un sacensības turpinās ar cīņām par 19.līdz 22.vietu.

Latvijas komanda piekāpās ar 5:8 (2:2, 2:1, 1:2, 0:3), piedzīvojot trešo zaudējumu turnīrā.

Latvijas izlases labā vārtus guva Endrū Doktors, Īlaijs Lasda, Gints Gūtmanis, Aleksandrs Miķelis Eglītis un Raiens Furnjē.

Apakšgrupas cīņās Latvijas izlase ar rezultātu 7:6 uzvarēja Peru, otrajā mačā ar 7:8 papildlaikā zaudēja Īrijai, trešajā spēlē ar 7:4 pieveica Dienvidkorejas valstsvienību, bet izšķirošajā mačā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs ar 1:4 (0:0, 1:1, 0:1, 0:2) zaudēja Nīderlandei.

F apakšgrupā pirmo vietu ar četrām uzvarām izcīnīja Īrija, bet otrā ar trim panākumiem bija Nīderlande, abām izlasēm turpinot cīņu par godalgām izslēgšanas mačos. Tikmēr Latvijas komanda ar diviem panākumiem četrās spēlēs ieņēma trešo vietu, Peru ar vienu uzvaru ierindojās ceturtajā vietā, bet Dienvidkoreja bez panākumiem ieņēma piekto pozīciju. Latvijas un Peru izlases cīņu turpina par 15.līdz 22.vietu, kamēr dienvidkorejieši - par 23.līdz 30.vietu.

Pēc zaudējuma francūžiem Latvija turpinās cīņu par 19.vietu un pretiniekos būs Velsas izlase. Uzvaras gadījumā Latvija spēlēs par 19.pozīciju, bet zaudējuma gadījumā pēdējo maču aizvadīs par 21.vietu.

Mačs ar velsiešiem notiks ceturtdien.

Velsas izlase B apakšgrupā ierindojās otrajā vietā, tomēr kā vienīgā otro vietu ieguvēja netika izslēgšanas spēlēs. Velsieši ar 7:6 papildlaikā pārspēja Dāniju, ar 1:14 zaudēja Japānai ar 17:4 uzvarēja Ugandas izlasi un ar 7-6 papildlaikā pārspēja arī Francijas lakrosistus.

Cīņā par 15.-22.pozīciju velsieši ar 6:7 papildlaikā atzina Meksikas pārākumu.

Pasaules čempionātā 30 izlases sadalītas sešās apakšgrupās, no kurām "play-off" vietas nodrošinātas visām piecām A apakšgrupas komandām - ASV, Kanādai, Irokēzu savienībai, Austrālijai un Anglijai. Divas labākās A grupas komandas iekļūst izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā, kamēr pārējām trim komandām izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pievienojas sešu grupu uzvarētājas un četras no piecām labākajām otrajām vietām grupās. Pārējās valstsvienības meistarsacīkstes turpinās ar cīņām par 15.-30.pozīciju.

Pasaules čempionāts, kas norisinās reizi četros gados, noslēgsies 1.jūlijā.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs:

Kriss Doktors, Raiens Rihters, Meisons Gormans, Džons Antonijs Kailuns, Kaspars Stabulnieks, Reilijs Lasda, Miks Stabulnieks, Deivids Lucs, Roberts Pučka, Gints Gūtmanis, Endrū Doktors, Aleksis Kerno, Kaspars Veips, Ģirts Sproģis, Edgars Purmalis, Daniels Kikste-Zanders, Īlaijs Lasda, Herisons Najs, Rūdolfs Ozoliņš, Aleksandrs Miķelis Eglītis, Raiens Furnjē, Mārtiņš Burkovskis, Kaspars Rudzinskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu