Kanādas basketbola izlasi Pasaules kausā vadīs spānis Fernandess

CopyDraugiem X Whatsapp
Hordi Fernadess
Hordi Fernadess Foto: AP/Scanpix

Par Kanādas nacionālās vīriešu basketbola izlases treneri kļūs spāņu speciālists Hordi Fernadess, vēsta raidsabiedrība ESPN.

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" treneriem Kanādas izlases galvenā trenera amatā nomainīs bijušo Toronto "Raptors" stūrmani Niku Nērsu, kurš valstsvienību vadīja kopš 2019. gada.

40 gadus vecais Fernandess kā galvenais treneris līdz šim strādājis NBA G līgas klubā Klīvlendas "Charge" no 2014. līdz 2016. gadam, pēc kā sešas sezonas bija galvenā trenera asistents NBA klubā Denveras "Nuggets".

NBA starpsezonā Fernandesam bijušas darba intervijas uz galvenā trenera amata posteni "Raptors", Fīniksas "Suns" un Milvoki "Bucks" klubos.

Fernades iepriekš bijis arī Maika Brauna asistents Nigērijas izlasē 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, Kanādas izlase būs viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm šī gada Pasaules kausā.

Gaidāms, ka izlasē tiks sapulcināti tādi pazīstami NBA spēlētāji kā Šejs Žilžess-Aleksandrs, Džamals Marejs, Rovans Aleksandrs Barets, Dillons Brukss, Lū Dorts, Dvaits Pauels un Kellijs Oliniks.

Pasaules kausa finālturnīrs, kurā pirmo reizi vēsturē spēlēs arī Latvijas valstsvienība, no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu