Sergeja Žoltoka draugs Dārbijs Hendriksons, ar kuru viņš kopā spēlēja hokeju Ziemeļamerikā un arī "Rīga 2000" komandā, atklāja, ka dienā, kad Sergejs devās aizsaulē, viņš savam komandas biedram teicis: "Tu kādu dienu kļūsi par treneri." Tā arī notika. Hendriksons jau 12 sezonas strādā par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Minesotas "Wild" treneri.

Hendriksonu uz Rīgu pierunāja doties tieši Žoltoks.

Abi bieži runājuši par hokeju un tā sīkākajām detaļām. Tā notika arī Žoltoka dzīves pēdējā dienā.

Kādā brīdī Žoltoks pagriezās pret Hendriksonu un teica: "Tu kādu dienu kļūsi par treneri."

"Redzēsim," atbildēja Hendriksons.

Pāris stundas vēlāk Žoltoks cīnījās par savu dzīvību. Tobrīd kopā ar draugu bija arī Hendriksons.

Neregulāras sirdsdarbības diagnozes dēļ Žoltoks bija izlaidis septiņas Minesotas "Wild" komandas spēles, bet ārsti viņam atļāva atgriezties laukumā. Dzīvību viņš Minskā zaudēja sirds mazspējas dēļ.

"Iegāju arēnā kopā ar draugu, bet ārā izgāju bez viņa," nesenā intervijā atcerējās Hendriksons.

"Bija postoša sajūta viņu zaudēt. Tas bija patiešām ļoti grūti."

Izrādās, Žoltokam bija taisnība par to, ka Hendriksonam ir visas dotības, lai kļūtu par treneri. Kopš 2010. gada viņš ir "Wild" komandas treneru korpusā. Gandrīz 19 gadus vēlāk Hendriksons atzīst, ka joprojām katru dienu domā par draugu. Ceturtdiena būs īpaša, jo viņa un sievas Danas trešais no četriem bērniem Bekets tiks izraudzīts NHL draftā, kas risināsies Nešvilā, kas bija Žoltoka pēdējā mājvieta NHL karjerā.

Beketam Hendriksonam, kurš dzimis septiņus mēnešus un 21 dienu pēc Žoltoka nāves, ir vēl divi vārdi. Viens no tiem ir Džordžs - populārs vārds Danas ģimenē. Otrs ir Sergejs - tēva drauga nelaiķa vārds...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp