Latvijas pretiniecei Francijai nepalīdzēs NBA sezonas vērtīgākais spēlētājs Embīds

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Džoels Embīds
NBA zvaigzne Džoels Embīds Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgākais spēlētājs Džoels Embīds šovasar Pasaules kausā nepalīdzēs Francijas izlasei, kas būs viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm grupu turnīrā.

29 gadus vecais Filadelfijas "76ers" komandas centrs aizvadītajā sezonā NBA regulārajā čempionātā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, 66 mačos vidēji izceļoties ar 33,1 punktu. Embīds arī izcīnīja 10,2 atlēkušās bumbas, veica 4,2 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,7 metienus.

Embīdam ir Kamerūnas, Francijas un ASV pilsonība. Viņš vēl nav izlēmis, kuru no valstīm pārstāvēt izlašu turnīros. Francijas izlases galvenais treneris Vinsents Kolē intervijā Serbijas medijam "Telegraf" atklājis, ka Embīds lēmumu vēl nav pieņēmis un šogad Pasaules kausā nespēlēs.

"Šogad ne," sacīja Kolē, atbildot uz jautājumu, vai Embīds pārstāvēs Franciju. "Viņam jāpieņem lēmums, taču mēs nezinām, kāds tas būs. Mēs gaidām viņa lēmumu un ceram, ka viņš izvēlēsies Franciju."

Nākamgad vasarā Francijas galvaspilsētā Parīzē risināsies olimpiskās spēles, līdz ar to mājinieku basketbola izlase noteikti cer cīnīties par zelta medaļām, it sevišķi ar Embīdu ierindā.

Jau vēstīts, ka Franciju šovasar Pasaules kausā nepārstāvēs arī NBA drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama, kurš vēlas rūpīgi sagatavoties debijas sezonai basketbola mekā.

Pasaules kauss Indonēzijā, Japānā un Filipīnās risināsies no 25. augusta līdz 10. septembrim. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalīsies pirmo reizi, H grupā sacenšoties ar Kanādu, Franciju un Libānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu