NHL labākais aizsargs vēlas, lai viņu aizmaina uz kādu no stiprajām komandām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NHL zvaigzne Ēriks Kārlsons
NHL zvaigzne Ēriks Kārlsons Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas labākais un rezultatīvākais aizsargs zviedrs Ēriks Kārlsons publiski atzinis, ka viņš vēlas, lai tiktu aizmainīts uz kādu spēcīgāku komandu, kas nākamsezon spētu cīnīties par Stenlija kausu.

33 gadus vecais Kārlsons aizvadītajā sezonā NHL regulārajā čempionātā 82 mačos sakrāja 101 rezultativitātes punktu (25 vārti un 76 piespēles).

Sanhosē "Sharks" komandas spēlētājs ar lielu pārsvaru kļuva par sezonas rezultatīvāko aizsargu, tuvāko sekotāju apsteidzot par 25 punktiem.

Kārlsons kļuva par sesto aizsargu NHL vēsturē, kurš sezonā sakrāja 100 punktus. Tas nevienam nebija izdevies kopš 1991./92. gada sezonas, kad to paveica amerikānis Braiens Līčs.

Svinīgā ceremonija pirmdien pasniedza NHL aizvadītās sezonas izcilības balvas. Kārlsons ieguva Džeimsa Norisa balvu, ko pasniedz labākajam aizsargam. Šo trofeju viņš ieguva arī 2012. un 2015. gadā, pārstāvot Otavas "Senators".

"Sharks" komanda aizvadītajā sezonā ieguva 14. vietu 16 klubu konkurencē Rietumu konferencē un izslēgšanas spēļu turnīram nekvalificējās.

"Karjerā esmu spēlējis kopā ar pārāk daudz puišiem, kuri ir lieliski spēlētāji un kuriem vajadzētu būt uzvarētājiem, taču viņi par tādiem nekļuva. Es nevēlos būt tāds," norādīja Kārlsons.

"Es vēlos uzvarēt. Tas nenozīmē, ka es uzvarēšu, taču es vēlos iespēju uzvarēt. Ja šī iespēja šobrīd nav īstenojama Sanhosē, tad diemžēl tāda ir daļa no šī biznesa."

2019. gadā Kārlsons parakstīja astoņu gadu līgumu par atalgojumu 92 miljonu ASV dolāru apmērā. Zviedrijas hokejists alga vidēji gadā ir aptuveni 11,5 miljoni.

Kārlsons aizvadītajā sezonā bija piektais apmaksātākais spēlētājs NHL:

  • Neitans Makinnons (Kanāda, 12,6 miljoni, Kolorādo "Avalanche")
  • Konors Makdeivids (Kanāda, 12,5 miljoni, Edmontonas "Oilers")
  • Artemijs Panarins (Krievija, 11,6 miljoni, Ņujorkas "Rangers")
  • Ostons Metjūss (ASV, 11,6 miljoni, Toronto "Maple Leafs")
  • Ēriks Kārlsons (Zviedrija, 11,5 miljoni, Sanhosē "Sharks")

"Sharks" ģenerālmenedžeri kļūs Maiks Grīrs neslēpj, ka no citām komandām ir liela interese par iespēju sastāvam piesaistīt Kārlsonu.

"Saprotu viņa vēlmi piedalīties cīņā par Stenlija kausu. Viņš ir karjeras punktā, kas nesaskan ar mūsu komandas pārbūves procesu," sacīja Grīrs.

"Sharks" komandā Kārlsons aizvadījis piecas sezonas, un tikai pirmajā no tām izdevās iekļūt "play-off" turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu