Tiesa noraida šahista Nīmana prasību par 100 miljoniem dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
ASV šahists Hanss Nīmans
ASV šahists Hanss Nīmans Foto: EPA/Scanpix

ASV Federālā tiesa otrdien noraidīja šahista Hansa Nīmana prasību par 100 miljoniem ASV dolāru pret viņu krāpšanā apvainojošajām pusēm, tostarp bijušo pasaules čempionu norvēģi Magnusu Kārlsenu.

"Esam gandarīti, ka Misūri tiesa noraidījusi Hansa Nīmana nepamatoto prasību," teikts Kārlsena advokāta Kreiga Raizera paziņojumā.

Ka zināms, skandāls ar Nīmana krāpšanos aizsākās pagājušā gada 5.septembrī, kad jaunais amerikānis pieveica Kārlsenu "Sinquefield Cup" turnīrā, kurš norisinājās Misūri štata pilsētā Sentluisā.

Pēc zaudējuma 32 gadus vecais Kārlsens no turnīra izstājās, apvainojot pretinieku negodīgā spēlē.

Vēlāk 19 gadus vecais Nīmans ir atzinās, ka jaunībā ir krāpies nenozīmīgās šaha spēlēs vecumā no 12 līdz 16 gadiem, taču noliedza, ka jebkad būtu krāpies augstākas raudzes mačos.

Tikmēr krāpšanā Nīmanu apsūdzēja arī starptautiskais lielmeistars Hikaru Nakamura un pasaules vadošā šaha tiešsaistes platforma "chess.com", norādot, ka tiešsaistes turnīros amerikānis krāpies vismaz 100 reižu.

Savukārt Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) septembrī paziņoja, ka ir uzsākusi savu izmeklēšanu, ko daudzi uzskata par lielāko skandālu šaha vēsturē.

Nīmans pēc skandāla turpina piedalīties sacensībās, taču nedaudz zaudējis savu reitingu, kamēr Kārlsens šogad nolēma neaizstāvēt savu pasaules čempiona titulu un par jauno pasaules čempionu šahā aprīlī kļuva ķīnietis Dins Ližeņs, kurš pārspēja zem Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) karoga startējošo Janu Ņepomņaščiju

Kārlsens bija pasaules čempions kopš 2013.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu