Ostapenko veselības sarežģījumu dēļ nepabeidz Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfināla cīņu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien veselības problēmu dēļ nepabeidza Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfināla maču.

Ostapenko, tiekoties ar itālieti Kamilu Džordži, pirms pirmā seta taibreika pie rezultāta 6-6 sliktas pašsajūtas dēļ pieprasīja medicīnisko pārtraukuma. Pēc tam viņa atgriezās kortā un aizvadīja taibreiku, kurā neizmantoja trīs setbumbas un piekāpās ar 8:10.

Pēc zaudējuma Latvijas tenisiste nolēma izstāties no turnīra. Īstbornas turnīrs tenisistēm ir pēdējās sacensības pirms jūlija pirmajā pusē gaidāmā sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas čempionāta.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.vietu, bet Džordži ir 67.pozīcijā.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko dod 100 WTA ranga punktus.

Pērn abas tenisistes tikās šī paša turnīra pusfinālā, kurā pārāka ar 6-2, 6-2 bija Latvijas sportiste. Ostapenko itālieti uzvarēja arī 2017.gada Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā, bet gadu pirms tam viņai piekāpās Katovices WTA "International" turnīra pusfinālā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Ostapenko pirmās kārtas mačā tiksies ar čehieti Petru Kvitovu, taču viņa pāris stundas pirms spēles sākuma atsauca savu dalību no turnīra un viņas vietā kā "laimīgā zaudētāja" pamatturnīrā varēja startēt Barbora Strīcova (WTA 677), kuru Ostapenko uzvarēja ar 6-4, 6-3. Otrajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja britu tenisisti Herietu Dārtu (WTA 142.), svinot septīto uzvaru pēc kārtas.

Džordži turnīru sāka ar uzvaru 6-3, 6-4 pār citu Lielbritānijas tenisisti Heteri Votsoni (WTA 149.) un turpināja ar 6-3, 6-2 pārspējot planētas sesto raketi Onsu Žabēru no Tunisijas.

Ostapenko pagājušajā nedēļas nogalē triumfēja Birmingemas "WTA 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šosezon. Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros līdz Romas "WTA 1000", kurā sasniedza pusfinālu, vienspēlē tālāk par trešo spēli nebija izdevies tikt.

Džordži šosezon tālāk par trešo spēli tikusi tikai Meridas "WTA 250" turnīrā Meksikā, kurā izcīnīja uzvaru un tika pie sava ceturtā titula karjerā.

2021.gadā Ostapenko kļuva par Īstbornas turnīra čempioni, finālā uzvarot igaunieti Aneti Kontaveitu, un pērn bija tuvu titula nosargāšanai, taču finālā zaudēja Kvitovai ar 3-6, 2-6.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu