Video Latvijas lakrosa izlase pasaules čempionātā piekāpjas Velsai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu lakrosa izlase
Latvijas vīriešu lakrosa izlase Foto: Team Latvia Lacrosse/Facebook

Latvijas vīriešu lakrosa izlase ceturtdien ASV pilsētā Sandjego piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta spēlē pret Velsu un turnīru noslēgs ar cīņu par 21.vietu.

Latvijas komanda piekāpās ar 5:8 (1:0, 2:4, 0:2, 2:2), piedzīvojot ceturto zaudējumu turnīrā.

Divus vārtus Latvijas izlases labā vārtus guva Raiens Furnjē, bet pa reizei precīzi meta Īlaijs Lasda, Aleksandrs Miķelis Eglītis un Miks Stabulnieks.

Jau vēstīts, ka apakšgrupas cīņās Latvijas izlase ar rezultātu 7:6 uzvarēja Peru, otrajā mačā ar 7:8 papildlaikā zaudēja Īrijai, trešajā spēlē ar 7:4 pieveica Dienvidkorejas valstsvienību, bet izšķirošajā mačā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs ar 1:4 (0:0, 1:1, 0:1, 0:2) zaudēja Nīderlandei.

F apakšgrupā pirmo vietu ar četrām uzvarām izcīnīja Īrija, bet otrā ar trim panākumiem bija Nīderlande, abām izlasēm turpinot cīņu par godalgām izslēgšanas mačos. Tikmēr Latvijas komanda ar diviem panākumiem četrās spēlēs ieņēma trešo vietu, Peru ar vienu uzvaru ierindojās ceturtajā vietā, bet Dienvidkoreja bez panākumiem ieņēma piekto pozīciju. Latvijas un Peru izlases cīņu turpina par 15.līdz 22.vietu, kamēr dienvidkorejieši - par 23.līdz 30.vietu.

Cīņā par 15.līdz 22.vietu Latvija ar 5:8 piekāpās Francijai, bet pēc zaudējuma velsiešiem Latvijas izlase spēkosies par 21.pozīciju, vēlreiz tiekoties ar apakšgrupas pretinieci Peru.

Latvijas izlases noslēdzošais čempionāta mačs pret Peru tiks aizvadīts piektdien.

Peru izlase cīņā par 15.līdz 22.pozīciju ar 4:13 piekāpās Filipīnām, kā arī ar 8:10 zaudēja Polijai.

Tikmēr pasaules čempionāta finālā ceturtdien iekļuva Kanādas un ASV izlases. Kanādieši pusfinālā ar 12:7 pieveica Irokēzu savienības komandu, bet ASV ar 11:2 sagrāva Austrālijas izlasi.

Pasaules čempionātā 30 izlases sadalītas sešās apakšgrupās, no kurām "play-off" vietas nodrošinātas visām piecām A apakšgrupas komandām - ASV, Kanādai, Irokēzu savienībai, Austrālijai un Anglijai. Divas labākās A grupas komandas iekļūst izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā, kamēr pārējām trim komandām izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pievienojas sešu grupu uzvarētājas un četras no piecām labākajām otrajām vietām grupās. Pārējās valstsvienības meistarsacīkstes turpinās ar cīņām par 15.-30.pozīciju.

Pasaules čempionāts, kas norisinās reizi četros gados, noslēgsies 1.jūlijā.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs:

Kriss Doktors, Raiens Rihters, Meisons Gormans, Džons Antonijs Kailuns, Kaspars Stabulnieks, Reilijs Lasda, Miks Stabulnieks, Deivids Lucs, Roberts Pučka, Gints Gūtmanis, Endrū Doktors, Aleksis Kerno, Kaspars Veips, Ģirts Sproģis, Edgars Purmalis, Daniels Kikste-Zanders, Īlaijs Lasda, Herisons Najs, Rūdolfs Ozoliņš, Aleksandrs Miķelis Eglītis, Raiens Furnjē, Mārtiņš Burkovskis, Kaspars Rudzinskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu