Rasisma skandāls Latvijas futbolā? "Mettas" un "Audas" cīņa noslēdzas ar neviennozīmīgu epizodi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Audas" futbolisti.
"Audas" futbolisti. Foto: https://fkauda.lv/

"Optibet" futbola virslīgas 20. kārtas mačā ceturtdien Ķekavas "Auda" izbraukumā uzveica "Mettu", bet spēles izskaņā notika kāda neviennozīmīga epizode, ko viesu komandas galvenais treneris Simo Valakari nodēvēja par rasismu.

"Auda" viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Metta" komandu.

Vienīgos vārtus guva Režinaldu Ramiriss, kurš savās divās pirmajās spēlēs "Audas" rindās izcēlies ar trīs precīziem sitieniem.

Vārti tika gūti otrajā puslaikā pēc nospēlētām nepilnām trīs minūtēm, kad Daniils Ulimbaševs ar piespēli starp "Mettas" aizsargiem atrada Ramirisu, kurš netraucēts raidīja bumbu tīklā.

Ramiriss gan bija arī diskutablās mača noslēguma epizodes galvenais varonis. Spēles kompensācijas laikā viņš nokrita uz zāliena, šķietami esot savainots. Kad laukumā devās mediķi ar nestuvēm un nogādāja viņu laukuma malā, Brazīlijas futbolists naski pierausās kājās, veltot viltīgu smīnu "Mettas" fanu virzienā.

Mājinieku fani sāka svilpt, bet pēc mača "Audas" galvenais treneris Valakari sacīja, ka Ramirisam veltīti arī rasistiski žesti.

"Man ir ļoti skumji. Nespēju saprast, kā kas tāds var notikt 2023. gadā. Zinu, ka šis ir derbijs, valda daudz emociju. Abas komandas vēlas uzvarēt, bet mums jābūt kaut kādām robežām. Jā, runāju par rasismu. Tāpēc arī esmu tik noskumis. Tas atņem visu prieku par labi aizvadīto maču. Esmu ļoti, ļoti noskumis. Tas arī viss, paldies!" pēc mača preses konferencē pauda soms Valakari.

"Mettas" vienības galvenais treneris Andris Riherts gan oponēja kolēģim, uzsverot to, ka nekādu rasistisku izpausmju no fanu puses nebija.

"Ja runājam par beigu epizodi, tad saprotu, ka kolēģis teica par rasismu. Viņu izsvilpa par simulēšanu. Tāpēc ir ļoti nekorekti tā runāt un izplatīt kaut kādas baumas, kurām absolūti nav pamata," izteicās Riherts.

Pagaidām nav zināms, vai Latvijas Futbola federācija (LFF) veiks notikušā izmeklēšanu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu