Polijā aizturēts krievu hokejists, kurš spiegojis agresorvalsts labā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Polijā apcietināts Krievijas spiegs, kurš valstī uzturējies, spēlēdams vietējā hokeja līgā, ziņo medijs "gazeta.pl".

Aizturētais darbojies Silēzijas vojevodistē, kas atrodas pie Čehijas robežas. Šajā teritorijā atrodas vairākas Polijas lielpilsētas - Čenstohova, Krakova, arī Glivice un Bitoma. Blakus atrodas Mazpolijas vojevodiste, kurā iekļaujas Krakova.

Krievu spiegs apsūdzēts vairāku krimināllikuma pantu pārkāpumos. Maksimālais cietumsods, ko viņam var piespriest ir desmit gadi.

Medijs "gazeta.pl" ziņo, ka runa ir par kādu Polijas pēc spēka otrās hokeja līgas spēlētāju Maksimu S. Agresorvalsts uzdevumā viņš vāca informāciju par dažādiem kritiskās infrastruktūras objektiem Polijā. Par Krievijai piegādāto informāciju viņš saņēma atlīdzību. Šis Krievijas Federācijas pilsonis Polijā uzturējās kopš 2021. gada.

Polijas tieslietu ministrs Zbigņevs Zbjoro pastāstīja, ka aizturētais hokejists ir jau 14. krievu spiegs, ko atklājuši un arestējuši drošībnieki.

TVNET izpētīja, ka runa ir par 20 gadus veco Sosnovecas "Zaglebie UKS" uzbrucēju Maksimu Sergejevu. Viņš ir Balašihas un Voskresenskas hokeja skolu audzēknis, uz Poliju pārcēlies 2021. gadā.

23 spēlēs Polijas otrajā līgā krievs pērn guva tikai vienus vārtus un vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, bet izcēlās ar 61 soda minūti.

Interesanti, ka Sosnovecas klubā pērn spēlēja arī viņa vienaudzis un tautietis Vladislavs Gusevs, kurš hokeja zinības apguvis Čerepovecā. Tiesa, Gusevs bija viens no "Zaglebie UKS" uzbrukuma līderiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu