Cipruss par Lomažu un Strēlnieku: Šobrīd dakteri nav pateikuši 100% nē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolisti Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks
Latvijas basketbolisti Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Joprojām saglabājas kaut neliela cerība, ka Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks varētu pārstāvēt basketbola valstsvienību Pasaules kausā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Lomažs turpina atlabt no ceļgala krustenisko saišu traumas, savukārt Strēlnieks dziedē Ahileja cīpslas savainojumu.

"Šobrīd par realitāti ir grūti spriest, taču mēs visi lūdzamies, lai pēc iespējas ātrāk notiktu rehabilitācija," sacīja Cipruss.

"Varbūt par Rihardu ir mazliet lielāks optimisms. Šobrīd dakteri nav pateikuši ne vienam, ne otram, ka 100% nevarēs piedalīties," teica LBS pārstāvis.

"Ir kaut viens mazs procentiņš. Mēs zinām, ka brīnumi notiek. Ļoti ceru, ka arī šoreiz var notikt brīnums."

27 gadus vecais Lomažs kļuva par Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, 10 mačos vidēji gūstot 15,6 punktus.

Strēlnieks, kuram 1. septembrī paliks 34 gadi, ir ilggadējs Latvijas izlases vadošais saspēles vadītājs. Viņa kontā ir vairāk nekā 100 spēļu un 1000 punktu.

Pasaules kauss, kurā Latvijas izlase piedalīsies pirmo reizi, risināsies no 25. augusta līdz 10. septembrim. Turnīru kopīgi rīko Indonēzija, Japāna un Filipīnas.

Grupu turnīrā Latvijai būs jāspēkojas ar Franciju, Kanādu un Libānu. Grupas divas labākās komandas kvalificēsies turnīra otrajam posmam jeb Top 16 fāzei.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu