Foto Vai Vembanjama ir garāks par Porziņģi? Jaunā NBA zvaigzne atklāj savu patieso garumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA jaunā zvaigzne Viktors Vembanjama
NBA jaunā zvaigzne Viktors Vembanjama Foto: AP/Scanpix

Viktors Vembanjama ir viens no pēdējo gadu spilgtākajiem basketbola talantiem, kuru apbrīno visā pasaulē. Viņš laukumā izceļas ne tikai ar lielisko basketbola meistarību, bet arī ar slaido augumu. Cik patiesībā garš ir 19 gadus vecais Francijas basketbolists?

Nesen notikušajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā Vembanjama tika izraudzīts ar pirmo numuru. Viņu izvēlējās Sanantonio "Spurs" komanda.

Vembanjama šovasar nepārstāvēs Francijas izlasi, kurai Pasaules kausā grupu turnīrā paredzēta spēkošanās ar Latvijas valstsvienību. Līdz ar to Vembanjamas un Porziņģa duelis šovasar izpaliks.

NBA jaunos spēlētājus mēra pēc daudziem un dažādiem gan ķermeņa, gan prasmju parametriem. Dažos interneta resursos norādīts, ka Vembanjama ir 2,26 metrus garš. Lai būtu skaidrība, daudzi uzdod jautājumu - ar apaviem kājās vai bez?

ESPN apskatnieks Braiens Vaindhorsts ir ziņojis, ka Vembanjama ir 2,26 metrus garš ar apaviem kājās. Savukārt Maiks Fingers no "ExpressNews" vēstījis, ka francūzis ir 2,22 metrus garš basām kājām.

"Esmu septiņas pēdas un trīs collas (2,21 metrs) garš ar basām kājām," talantīgais basketbolists pastāstījis intervijā ESPN. "Patiesībā nekad neesmu mērījies ar apaviem kājās," piebilda Vembanjama.

Francijas basketbolists spriež, ka ar apaviem kājās viņš varētu būt aptuveni septiņas pēdas un četras collas vai septiņas pēdas un piecas collas garš (2,23 līdz 2,26 metri).

Aizvadītajā sezonā NBA garākie spēlētāji bija serbs Bobans Marjanovičs un Porziņģis, kuri divarpus sezonas bija komandas biedri Dalasas "Mavericks" sastāvā. Dažādos avotos gan ir atšķirīga informācija.

Porziņģa augums esot 2,21 vai 2,22 metri, savukārt Marjanovičs esot 2,22 līdz 2,24 metrus garš. Šķiet, ka basketbola fani patiesu skaidrību uzzinās vien tad, ja Vembanjama, Porziņģis un Marjanovičs nomērīsies vienuviet... 

NBA spēlētāji Bobans Marjanovičs, Hosē Huans Barea, Kristaps Porziņģis (2019. gadā)
NBA spēlētāji Bobans Marjanovičs, Hosē Huans Barea, Kristaps Porziņģis (2019. gadā) Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu