Ostapenko pirms Vimbldonas čempionāta WTA rangā saglabā 17.vietu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko svētdien atjaunotajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā vietu nav mainījusi un saglabā 17.pozīciju.

Ostapenko šonedēļ Īstbornas "WTA 500" turnīrā veselības problēmu dēļ nepabeidza ceturtdaļfināla maču, pārtraucot spēli pēc pirmā seta. Par ceturtdaļfināla sasniegšanu viņa nopelnīja 100 ranga punktus.

Īstbornas turnīrs bija pēdējās sacensības pirms gaidāmā sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas čempionāta.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semiņistaja rangā zaudējusi vienu vietu un atrodas 209.pozīcijā.

Vēl Daniela Vismane noslīdējusi par trīs pozīcijām (362.), Diāna Marcinkēviča pakāpusies par 11 vietām (386.), bet pārējām divām Latvijas tenisistēm ir kritumi - Annai Ozerovai par sešām vietām (955.) un Margaritai Ignatjevai par desmit (1218.).

WTA ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Arina Sabaļenka un Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina. Ceturto vietu ieņem amerikāniete Džesika Pegula, piektā ir francūziete Karolīne Garsija, tunisiete Onsa Žabēra ierindojas sestajā pozīcijā, aiz viņas atrodas Koko Gofa no ASV, grieķiete Marija Sakari saglabā astoto vietu, čehiete Petra Kvitova ieņem devīto vietu, bet pirmajā desmitniekā atgriezusies neitrālā tenisiste Darja Kasatkina.

Dubultspēlēs Ostapenko atguvusi vienu pozīciju un tagad ieņem 18.vietu, kamēr Semeņistaja noslīdējusi par vienu vietu (268.), bet Vismane zaudējusi divas vietas (276.). Divas pozīcijas zaudējusi Marcinkēviča (279.), vienas vietas kritums ir Ignatjevai (882.), par 11 pozīcijām noslīdējušas Patrīcija Špaka un Elza Tomase (abām - 947.). Denīza Marcinkēviča zaudējusi 12 vietas (994.), Ozerova saglabājusi 1162.vietu, bet Bartone zaudējusi 12 vietas (1339.) un Līga Dekmeijere ir par 20 pozīcijām zemāk nekā pirms nedēļas (1574.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu