Astoņi piloti saņem sodus pēc Austrijas "Grand Prix"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Astoņi Pirmās formulas (F-1) piloti saņēmuši sodus par trases robežu pārbraukšanu pasaules čempionāta sezonas devītajā posma - Austrijas "Grand Prix".

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) saņēmusi ziņojumu par vairāk nekā 1200 epizodēm, kurā autosportisti sacensību laikā pārbrauca pāri baltajai līnijai.

Kopumā astoņi piloti saņēma piecu līdz 30 sekunžu sodu. Tā rezultātā ceturto vietu zaudēja Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), kurš finišēja aiz pirmā trijnieka Maksa Verstapena ("Red Bull"), Šarla Leklēra ("Ferrari") un Serhio Peresa ("Red Bull").

Uz ceturto vietu pakāpās Lendo Noriss ("McLaren"), piektais bija Fernando Alonso ("Aston Martin"), bet Sainss noslēdza sešinieku. Septīto pozīciju ieguva Džordžs Rasels ("Mercedes"), kurš apsteidza sodu saņēmušo komandas biedru Lūisu Hamiltonu.

Vēl Lenss Strols ("Aston Martin") pakāpās uz devīto vietu, kamēr desmitnieku noslēdza sodītais Pjērs Gaslī ("Alpine"). Izmaiņas bija arī otrajā desmitā, kur netiek dalīti punkti kopvērtējumā.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 229 punktus. Otrais ar 148 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 131 punktu ieņem trešo pozīciju.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu