Krievijas tenisa līderis par karu Ukrainā: Esmu par mieru (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Daniils Medvedevs
Daniils Medvedevs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas tenisa pirmā rakete Daniils Medvedevs pēc viena gada pārtraukuma atgriezies prestižajā Vimbldonas čempionātā. Preses konferencē viņš tika izvaicāts par karu Ukrainā.

Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka, kura arī ir pielaista Vimbldonas čempionātam, žurnālistiem skaidroja, ka uz jautājumiem par politiku neatbildēs. Savukārt Medvedevs mediju telpā bija pieejams visiem žurnālistu jautājumiem, vēsta "Tennis World". 

Medvedeva teiktais par karu Ukrainā: "Es nezinu, vai visi būs apmierināti ar manu atbildi vai ne. Es vienmēr esmu teicis vienu un to pašu: esmu par mieru. Nav daudz ko piebilst. Es nezinu, kāda būs cilvēku reakcija. To mēs redzēsim. Kad izeju laukumā, vienmēr cenšos būt es pats. Ir turnīri, kuros es cilvēkiem ne pārāk patīku. Citos turnīros jūtu viņu atbalstu. Esmu šeit, lai spēlētu tenisu."

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) bija viena no tām organizācijām, kas ļāva Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem turpināt dalību starptautiskajās sacensībās pēc agresorvalsts iebrukuma Ukrainā.

Krievijas un Baltkrievijas tenisisti gan organizatoru lēmuma dēļ nevarēja piedalīties 2022. gada Vimbldonas čempionātā. 

Pavasarī "All England Club" (AELTC), kas organizē Vimbldonas čempionātu un citus zālāja seguma turnīrus Lielbritānijā, paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti šogad sacensībās varēs piedalīties kā neitrāli atlēti, tiesa, būs jāievēro "atbilstoši noteikumi". 

ATP rangā Medvedevs ieņem 3. vietu. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu