Foto Mairis Briedis: Neviens nevēlējās boksēties ar spēcīgu pretinieku (1)

rus.tvnet.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Rus TVNET

Pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma boksa ringā 21. jūlijā atgriezīsies Mairis Briedis, kurš intervijā RUS TVNET pastāstījis par gatavošanos cīņai, arī par vēlmi boksa ringā tikties ar Deriku Čisoru.

Briedis savu nākamo cīņu aizvadīs 21. jūlijā Edinburgā, Skotijā. Viņam pretī stāsies mazpazīstamais brits Džons Makalums, kurš profesionāla boksera karjerā izcīnījis 13 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus.

"Būtisku izmaiņu gatavošanās posmā nav. Tajā joprojām ietilpst skriešana, peldēšana, trenažieru zāle un bokss. Viss treniņu process notiks Latvijā," teica Briedis. 

Viņa boksa treneris aizvien ir Dmitrijs Šiholajs. 

Ziemā Briedis pauda vēlmi ringā tikties ar pieredzējušo britu Deriku Čisoru, kurš savas karjeras laikā ticies ar Oleksandru Usiku, Taisonu Fjūriju, Dilianu Vaitu, Vitāliju Kļičko, Deividu Heju un citiem pazīstamiem bokseriem. 

Foto: Maira Brieža treniņš

"Tas nebija šovs. Čisora prasīja daudz naudas. Gribētu šo cīņu aizvadīt Latvijā, jo tā būtu viena no spilgtākajām cīņām. Mēs tagad pie tā strādājam," teica Briedis.  

Briedis ļoti vēlējies atgriezties profesionālajā ringā. 

"Ilgojos pēc boksa. Biju no tā atradis un ierūsējis, kas tik šajā laikā nenotika... Es ļoti vēlos atgriezties ringā," norādīja Briedis. "Gribēju boksēties visu gadu, vienkārši nebija tādas izdevības. Neviens nevēlējās boksēties ar spēcīgu pretinieku, turklāt no mazas valsts. Organizēt tādu cīņu ir sarežģīti."

2018. gadā Makalums cīnījās pret Latvijas bokseri Jevgeņiju Andrejevu, kuram karjerā ir ārkārtīgi vāja bilance pēc portāla "Box Rec" apkopotās statistikas - 10 uzvaras, trīs neizšķirti un 113 zaudējumi.

38 gadus vecais Briedis iepriekšējo reizi ringā devās pērn 2. jūlijā, kad viņš Goldkostā piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, kurš ieguva pasaules čempiona jostas IBF un "The Ring" versijās pirmā smagā svara kategorijā jeb "cruiserweight" divīzijā (līdz 90,7 kg).

Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus, no kuriem pirmais notika 2018. gadā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu