Porziņģa "Celtics" uz Dalasu aizmaina uzbrucēju Viljamsu

CopyDraugiem X Whatsapp
Grants Viljamss
Grants Viljamss Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" trīs vienību darījumā uz Dalasas "Mavericks" trešdien aizmainīja uzbrucēju Grantu Viljamsu.

24 gadus vecais Viljamss līdz šim NBA spēlēja tikai "Celtics" rindās, četru sezonu laikā aizvadot 288 spēles un vidēji gūstot 6,2 punktus. Pagājušajā sezonā Viljamss laukumā devās 79 mačos, vidēji ik spēlē guva 8,1 punktu, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas zem groziem un atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles.

Darījuma rezultātā no Dalasas uz Sanantonio "Spurs" aizmainīts 32 gadus vecais aizsargs Redžijs Buloks un 2023. gada drafta izvēle, bet "Celtics" saņems 2024., 2025. un 2028. gada drafta otrās kārtas izvēles.

Pirms aizmainīšanas Viljamss ar "Celtics" noslēdza četru gadu līgumu par kopējo summu 54 miljoni ASV dolāru (49,64 miljoni eiro).

Gaidāms, ka "Mavericks" pēc ceturtdienas, kad atvērsies brīvo aģentu tirgus, viesosies ar Kairiju Ērvingu par trīs sezonu līgumu 126 miljonu ASV dolāru (115,82 miljoni eiro) apmērā .

Aizvadītajā sezonā "Mavericks", kurā savulaik spēlējis gan Porziņģis, gan Dāvis Bertāns, neskatoties uz Ērvinga piesaisti un Luku Dončiču sastāvā, palika 11. vietā Rietumu konferencē un nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu