Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš šopavasar vēsturiskajā pasaules čempionātā spēlēja par spīti nopietnam vidusauss iekaisumam. Sākotnēji ārstu izvēlētās antibiotikas nepalīdzēja, tāpēc vajadzēja veikt medicīniskās manipulācijas, kā arī papildus antibiotikām lietot steroīdus. Kādus tieši steroīdus lietoja hokeja izlases kapteinis, kā tika saskaņota to lietošana turnīra laikā, lūkoja izzināt KLIK sarunā ar valstsvienības ārstu Agni Otvaru.

Daugaviņš šajā pavasarī atgriezās valstsvienībā pēc gadu ilgas prombūtnes, jo pēc 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm paziņoja par lēmumu noslēgt karjeru izlasē. Tiesa, hokeja sabiedrībā jau uzreiz pēc šī paziņojuma virmoja visai pārliecinoši minējumi, ka Daugaviņš drīz vien savu lēmumu mainīs.

Ilggadējais izlases kapteiņa cīņubiedrs Mārtiņš Karsums pat bija gatavs derēt, ka ilgāk par vienu hokeja pavasari Kaspars mierīgi dīvānā nenosēdēs. Karsums izrādījās precīzs pareģis, jo vēlme atgriezties izlasē Daugaviņam parādījās jau pagājušā gada pavasarī, kad abi kopā ar Lauri Dārziņu televizora ekrānā vēroja komandas cīņas pasaules čempionātā Tamperē.

Daugaviņš atgriezās izlasē šogad notikušajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, viņam aiz muguras bija ļoti veiksmīga sezona Vācijas augstākajā hokeja līgā (DEL). Viņš spēlēja labi, turpināja rezultativitātes ritmu kā klubā, bet pirms kāpšanas lidmašīnā pēc 4. maija pārbaudes mača Dānijā viņam aizkrita auss. To uzbrucējs uzreiz pateica izlases ārstam Otvaram, bet padziļinātas pārbaudes atklāja vidusauss iekaisumu.

"Beigās jau bija dzirdes nervs bojāts. Varēju arī pazaudēt dzirdi. Nācās dzert vēl arī steroīdus. To Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) atļāva, papīri tika pieteikti. Varēju turpināt spēlēt, bet visu laiku uz tabletēm," notikušo intervijā "sportacentrs.com" atcerējās Daugaviņš.

Hokeja izlases ārsts Otvars izskaidroja, ka Daugaviņš lietoja...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp