"Thunder" oficiāli izziņo Dāvja Bertāna iegūšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Oklahomasitijas "Thunder" ceturtdien oficiāli izziņoja, ka maiņas darījumā ieguvusi Latvijas basketbolistu Dāvi Bertānu.

Par Bertāna aizmainīšanu Ziemeļamerikas mediji vēstīja jau pirms divām nedēļām NBA drafta vakarā.

"Thunder" ieguva arī šī gada drafta desmito izvēli aizsargu Kesonu Volesu, bet Dalasas "Mavericks" maiņas darījumā saņēma drafta 12. numuru centra spēlētāju Dereku Laivliju.

Aizvadītajā sezonā 30 gadus vecais Bertāns Dalasas komandas sastāvā aizvadīja 45 spēles, vidēji mačā laukumā pavadot 10,9 minūtes, gūstot 4,6 punktus, izcīnot 1,2 atlēkušās bumbas un 0,5 reizes piespēlējot, kā arī izpildot trīspunktu metienus ar 39% precizitāti.

Bertānam 2020. gadā noslēgtajā līgumā vēl atlikuši divi gadi. 2023./2024. gada sezonā viņš saņems 17 miljonus ASV dolāru, bet 2024./2025. gada sezonā viņa alga atkarībā no papildu nosacījumiem var būt no pieciem līdz 16 miljoniem dolāru.

Bertāns pēc aizmainīšanas no Vašingtonas "Wizards", kur pavadīja divarpus gadus, Dalasas komandā spēlēja pēdējo pusotru sezonu. Karjeras pirmās trīs sezonas NBA Bertāns spēlēja Sanatonio "Spurs" rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu