Latvijas volejbolisti Eiropas Sudraba līgas fināla pirmajā mačā uzvar Ungāriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: CEV

Latvijas vīriešu volejbola izlase ceturtdien Eiropas Sudraba līgas fināla pirmajā spēlē viesos uzvarēja Ungāriju.

Ungārijas pilsētā Bēkēščabā notikušajā cīņā latvieši uzvarēja ar rezultātu 3-1 (17:25, 25:10, 25:21, 25:11).

Par rezultatīvāko Latvijas izlases rindās ar 22 punktiem kļuva Renārs Jansons, sasniedzot 56% uzbrukumu efektivitāti. 19 punktus sakrāja Kristaps Šmits un 15 punktus - Atvars Ozoliņš, kuram teicama uzbrukumu efektivitāte (65%) un četri bloki, bet Vladislavs Blumbergs trīs no saviem astoņiem punktiem guva ar bloku.

Ungāriem 13 punktus guva Krištofs Horvāts.

Latvijai spēli sāka ar Šmitu, Edvīnu Skrūderu, Gustavu Freimani, Ozoliņu, Blumbergu, Jansonu un "libero" spēlētājiem Kasparu Kronbergu un Dāvi Emīlu Melni sastāvā.

Latvijas izlase bija pārāka ar servi gūtajos punktos (7:1), uzbrukumā (56:37) un blokā (14:5), taču vairāk kļūdījās (24:15).

Latvijas izlases galvenais treneris Mihals Meško Gogols atzina, ka pirmajā setā Ungārija teicami servēja - ļoti spēcīgi, un ar servēm izdarīja lielu spiedienu uz Latvijas izlasi. Latvieši pirmajā setā tā arī neesot atraduši labus risinājumus, pieļāvuši dažas kļūdas un bijuši nervozi.

"Tomēr man ļoti patīk komandas reakcija un atbilde uz pirmo setu. Otro setu puiši aizvadīja lieliski. Bija ļoti labas piespēles, un mēs pamainījām stratēģiju blokā - nākamajos trijos setos bloks strādāja kā pulkstenis. Un trešajā setā mēs sākām spēlēt volejbolu. Trešais sets bija izrāviens. Mēs labi piespēlējām, gudri uzbrukām," Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Gogola stāstīto.

"Piespēles bija viena no uzvaras atslēgām. To uzskatāmi varēja redzēt pirmajā setā, kad piespēles neizdevās. Otrs komponents bija gudra spēle - blokā un uzbrukumā," turpināja treneris.

Arī Šmits pauda, ka pirmajā setā spēle neesot izdevusies, jo komanda pārāk gribējusi uzvarēt. Arī viņš saredzēja pārdegšanu un nervozitāti.

"Otrajā setā sākām spēlēt vairāk ar prātu, mēģinājām gudrāk nospēlēt epizodes. Arī blokā pieķērām pretiniekus un atguvām savu spēli. Kopumā bija lietas, ko no spēles plāna neizpildījām, bet bija arī tādas, ar ko tikām galā, beigās svinot uzvaru. Arī mājinieku līdzjutēji nemaz tik skaļi nebija, Latvijā būs skaļāki," spēli komentēja Šmits.

Finālsērijas atbildes spēle paredzēta svētdien Rīgā. Par Sudraba līgas uzvarētāju kļūs komanda, kas svinēs panākumu divu maču summā un nepieciešamības gadījumā Rīgā tiks spēlēs "zelta sets" līdz 15 gūtiem punktiem.

Latvijas izlase vispirms izcīnīja 12 punktus četrās spēlēs un uzvarēja A grupā, kamēr pusfinālā divu maču summā guva panākumu pār Austriju. Savukārt Ungārija ieņēma pirmo vietu B grupā ar 11 punktiem četros mačos, bet pusfinālā pārspēja Kipru, izšķirošajā "zelta setā" uzvarot ar 15:12.

Uz Ungāriju devās 14 volejbolisti, mājās šoreiz paliekot Oļegam Klopovam, kurš komandai atkal pievienosies sestdien treniņā.

Galvenajam trenerim Mihalam Gogolam Latvijas izlasē palīdz Raimonds Liniņš, kā arī divi Polijas treneri - trenera palīgs un statistiķis Adams Toločko un fiziskās sagatavotības treneris Andžejs Zahorskis.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas Sudraba līgā:

cēlāji - Jānis Jansons (Jēkabpils "Lūši"), Edvīns Skrūders (Bukarestes "Rapid", Rumānija);

otrā tempa spēlētāji - Atvars Ozoliņš ("Frejus", Francija), Miks Jānis Ramanis (Brigama Janga Universitāte, ASV), Romāns Saušs ("Martigues", Francija), Kristaps Šmits (Galacas "Arcada", Rumānija);

diagonālie spēlētāji - Kristers Dardzāns (Loimā "Hurrikaani", Somija), Hermans Egleskalns ("Cambrai", Francija), Renārs Pauls Jansons (Ālstas "Lindemans", Beļģija);

pirmā tempa spēlētāji - Vladislavs Blumbergs (Iraklijas OFI, Grieķija), Gustavs Freimanis ("Ajaccio", Francija), Jēkabs Dzenis (RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala");

"libero" spēlētāji - Kaspars Kronbergs (RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala"), Dāvis Melnis (Jēkabpils "Lūši").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu